Tlačové správy

V kinách pristálo 6 noviniek: Zabaví animák, komédia i životopis Eltona Johna

Záver mája priniesol do kín šesť filmových noviniek. Fanúšikov Eltona Johna poteší životopisný film, v ponuke je akčný thriller, horor, mysteriózna dráma, animák aj tínedžerská komédia.

Ilustračný obrázok k článku V kinách pristálo 6 noviniek: Zabaví animák, komédia i životopis Eltona Johna
Zdroj: pixabay

Rocketman (r. Dexter Fletcher) je názov hudobnej fantázie, ktorá rozpráva životný príbeh jedného z najúspešnejších hudobníkov súčasnosti. Elton John spieval ako boh, obliekal sa ako nikto iný predtým a žil ako pravý rocker. Napriek všetkému to prežil v zdraví, aby teraz o svojom turbulentnom živote mohol s odstupom porozprávať. Hlavnej úlohy sa ujal Taron Egerton, ktorý sa na Eltona podobá, ale vyrovná sa mu aj spevácky. Všetky slávne hity vo filme odspieval sám.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Keď tínedžerom ponúkne cudzí človek, že môžu usporiadať párty v suteréne jeho domu, mali by sa mať na pozore. Nič totiž nie je zadarmo, ako dokazuje oscarová herečka Octavia Spencerová v temnom thrilleri Mama (r. Tate Taylor). Jej postava vykresľuje opustenú chudinku, sympatickú svojím pochopením pre potreby mladých ľudí a zároveň desivé monštrum, na ktoré sa postupne mení.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Romantizujúci neonoir Posledné večery na Zemi čínskeho filmára Gana Biho je magickou meditáciou o priestore a čase i záhadnou básňou o strate a bolesti, snom utkaným z nespoľahlivej pamäti, melancholicky rozostrenej prítomnosti a minulosti, ktorá možno dokonca ani nebola. Rytmus a trúchlivá obrazotvornosť filmu o mužovi, ktorý hľadá svoju dávno stratenú lásku, pripomína ponurejšiu a abstraktnejšiu verziu raných filmov Wonga Kar-waia, či vrcholných diel Andreja Tarkovského. Film, ktorý divákov zavádza do ruín provinčného mesta Kaili na juhovýchode Číny, vrcholí vyše 50-minútovým záberom – zjavením, natočeným bez jediného strihu v 3D.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 30. mája je v kinách aj komédia Šprtky to chcú tiež (r. Olivia Wilde). Najlepšie kamošky a zároveň najlepšie študentky v triede Amy a Molly sú veľmi múdre, šikovné, a dosť neobľúbené. Myslia si, že život je ukrytý len v učebniciach a na svojich spolužiakov s horšími známkami sa pozerajú s dešpektom. Lenže deň pred ukončením štúdia si obe zrazu uvedomia, že štyri roky šprtania boli stratou času a ony si mohli užívať presne ako všetci ostatní. Rozhodnú sa, že poslednú noc na strednej škole si to všetko vynahradia.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Po úspechu filmov Godzilla a Kong: Ostrov lebiek prichádza do kín ďalšia kapitola z filmového monstersveta: Godzilla II: Kráľ monštier (r. Michael Dougherty). V novom akčnom dobrodružstve sa Godzilla postaví zoči voči najznámejším príšerám v histórii pop kultúry. Príbeh sleduje hrdinské úsilie členov kryptozoologickej agentúry Monarch odraziť útok gigantických tvorov, vrátane impozantnej Godzilly, ktorá čelí prerastenému motýľovi – Mothre, vtáčiemu Rodanovi, ale aj svojmu najväčšiemu nepriateľovi, ktorým je trojhlavý drak Kráľ Ghidorah.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

V oblakoch, nad morom, nad lesom, nad prímorským mestečkom i v jeho uliciach sa odohráva vtáčie animované dobrodružstvo Bleskového Manua (r. Christian Haas, Andrea Block). Malý Manu je výborný letec a teší sa na skúšku z lietania, ktorú musí podstúpiť každá čajka, aby sa mohla s celým kŕdľom bezpečne vydať na zimu do južných krajín. Nešťastnou náhodou ale skončí ako zmoknutá sliepka v mori a musí si vypočuť posmešky od mladších čajok a výčitky od dospelých. Na morskú čajku je totiž nezvyčajne malý. V skutočnosti je Manu dážďovník, medzi čajky sa ako mláďa tak nejako omylom priplietol, získal si srdcia jedného páru a už s nimi zostal. Teraz sa dozvedel pravdu, objavil iné dážďovníky, dokonca jednu slečnu a odchádza s nimi z domovského hniezda za dobrodružstvom.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM