Katarína Oravská Krimi

V národnom parku vypukol rozsiahly požiar: Plamene zničili 20 árov lesa!

Hasiči bojovali začiatkom týždňa s rozsiahlym požiarom. Horelo v národnom parku nad Jarabou v Brezne na ploche 20 árov. Predbežnú škodu vyčíslili na 3 000 eur. Príčina požiaru nie je potvrdená, ale pričiniť sa o ňu mohli lesní zberači.

Ilustračný obrázok k článku V národnom parku vypukol rozsiahly požiar: Plamene zničili 20 árov lesa!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Požiar bolo lokalizovaný v pondelok v poobedných hodinách. Do nočných hodín bol uhasený,“ povedal Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Lesy následne strážili lesní robotníci. „Na druhý deň, t. j. utorok však začali dymiť korene. Príslušníci hasičské záchranného zboru z Brezna, Banskej Bystrice, Zvolena a Popradu sa tam teda vrátili, aby požiar uhasili,“ doplnil Piater.

Škoda je 3 000 eur

Príčiny požiaru ešte nie sú potvrdené. „Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je manipulácia s otvoreným ohňom, resp. lesní zberači,“ uviedol Piater. Zhorelo 20 árov. „Mestské lesy Brezno predbežne vyčíslili škodu na 3 000 eur,“ povedal hovorca hasičov.

Aktuálne sa do lesa nedostanete

Obvodný lesný úrad v Brezne vydal zákaz vstupu do lesa. „Policajti budú hliadkovať, dokým bude trvať zákaz vstupu do lesa. Zároveň budú dohliadať na zber lesných plodov, ktorý je zakázaný,“ uviedla Petra Vašková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Policajti budú v spolupráci s Obvodným lesným úradom v Brezne otáčať ľudí, ktorí budú chcieť vkročiť do lesa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM