Eliška Šándorová Rôzne

V OBRAZOCH: Brezno kvitne do krásy, prírode napomáhajú aj pracovníci mesta

Ak naším mestom v rýchlosti len tak prefrčíte, možno si ani nestihnete vychutnať rozkvitajúcu prírodu. Naplno pracujú nielen zamestnanci technických služieb, ale aj dobrovoľníci.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Brezno kvitne do krásy, prírode napomáhajú aj pracovníci mesta
16
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno

Začala sa sezóna kosenia a pracovníci Technických služieb mesta Brezno sa okrem iného starajú aj o mestskú zeleň, ktorá bude opäť zdobiť naše mesto až do jesene.

Nezisková organizácia Brezno pre občanov usporiadala 24. a 25. apríla v areáli historického ovocného sadu na Banisku projekt obnovy. Všetci tí, ktorí prišli, sa podieľali na vytvorení príjemného prostredia pre všetkých Brezňanov, získali vedomosti o reze ovocných stromov.

V areáli na Banisku bolo rušno aj pred pár týždňami. Rodičia tu od roku 2014 sadili stromčeky pre svoje narodené deti. Táto aktivita občianskeho združenia Horehronská banská cesta v jarných a jesenných mesiacoch sa už stala v Brezne tradíciou.

Posadili tak asi osemdesiat ovocných drevín a kríčkov, a to hlavne jablone, hrušky, slivky, čerešne, orech a morušu. Takmer všetky však postihol krutý osud, keď väčšina z nich vyschla z dôvodu podrytia diviakmi a obhryzenia hlodavcami.

Ak nemáte čas prejsť sa po meste, pozrite si v galérii, do akej krásy kvitne metropola Horehronia.

Brezno v obrazoch
16
Galéria
Zdroj: Mesto Brezno
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM