Krimi

V Pohorelej zabíjali plamene, rodiny prišli o skromné príbytky

Nočný požiar v osade Za Hronom v Pohorelej má tragické dôsledky. V plameňoch zahynul 61-ročný muž, štrnásť ďalších ľudí prišlo o strechu nad hlavou.

Ilustračný obrázok k článku V Pohorelej zabíjali plamene, rodiny prišli o skromné príbytky
Zdroj: TASR

Oheň v noci zo štvrtka na piatok vypukol v miestnosti, kde v tom čase spal 61-ročný muž. Žiaľ, v horiacom dome prišiel o život. Príbuzní sa k nemu cez obrovské plamene nevedeli dostať. Oheň sa šíril veľmi rýchlo, keďže stavby v osade sú postavené predovšetkým z dreva a navyše stoja veľmi blízko seba.

Hasiči na mieste zasahovali až do rána. Príbytky sú však neobývateľné, rodiny s deťmi prišli o všetko, zhorelo im zariadenie aj osobné veci, informovala TV JOJ.

Požiar trom rodinách zničil úplne všetko. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie, do vyšetrovania pribrali aj znalca z odboru súdneho lekárstva. oheň sa šíril veľmi rýchlo, keďže stavby v osade sú postavené predovšetkým z dreva a navyše stoja veľmi blízko seba.

Už v pondelok sa zíde sa mimoriadnom rokovaní aj obecné zastupiteľstvo ob­ce.

„O strechu nad hlavou prišlo niekoľko rodín, sú tam aj malé deti. Musíme nájsť nejaké riešenie, ako pomôcť s opravou domov, prípadne zabezpečiť rodinám iné bývanie. Zatiaľ sa títo obyvatelia uchýlili ku svojim príbuzným, ale je to iba dočasné riešenie,“ dodala starostka Jána Tkáčiková pre denník SME.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM