Kultúra

V rámci projektu hlasné čítanie s porozumením pokrstili knihu Pes Gordon

V Mestskej knižnici v Brezne pokrstili v týchto dňoch knihu Márie Vrkoslavovej Ševčíkovej Pes Gordon, ktorá detským čitateľom prináša príbehy o štvornohých miláčikoch.

Ilustračný obrázok k článku V rámci projektu hlasné čítanie s porozumením pokrstili knihu Pes Gordon
Zdroj: Mesto Brezno

Knihu posypali psími granulami a spolu s prianiami aj od primátora horehronskej metropoly Tomáša Abela, ju takto symbolicky poslali k malým čitateľom.

Ako informoval brezniansky magistrát, projekt zameraný na hlasné čítanie s porozumením, ktorý predstavili v mestskej knižnici, sa konal v rámci Európskeho dňa rodičov a škôl a pripravila ho Slovenská rada rodičovských združení v spolupráci s bratislavským vydavateľstvom Perfekt. Na besedu so spisovateľkou, ktorá bola jeho súčasťou, zavítali nielen žiaci, ale i rodičia.

Autorka knihy Mária Vrkoslavová Ševčíková pri písaní myslí najmä na detských čitateľov, ktorí síce čítajú menej, ale keď je to kniha s témou, čo ich zaujme, zoberú ju do ruky. Jej knihy si však našli priaznivcov i v radoch dospelých, najmä milovníkov psov.

Odsudzuje akúkoľvek krutosť voči bezbranným tvorom a aj preto uvítala, že bol schválený zákon na ochranu zvierat ako cítiacich tvorov.

„Moje knihy môžu poslúžiť ako podklad na duálne vzdelávanie, čítanie nahlas a čítanie s porozumením, doplnkové čítanie k etickej výchove. Čitatelia sa dozvedia veľa zaujímavostí, s ktorými ich čokoládový kokeršpaniel Gordon počas svojich ciest oboznámi,“ priblížila autorka.

Foto: Mesto Brezno

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM