Katarína Oravská Iné športy

V stolnom tenise si zmerali sily takmer štyri desiatky Horehroncov: Do amatérskeho turnaja v Bacúchu zasiahli aj Francúzi

Cez víkend sa konal v obci Bacúch v okrese Brezno stolnotenisový turnaj amatérskych hráčov. Prilákal aj účastníkov z Francúzska, ktorí pôvodne prišli do obce navštíviť svojich známych. Povianočnú súťaž už piatykrát zorganizovala slovenská paralympijská reprezentantka Alena Kánová.

Ilustračný obrázok k článku V stolnom tenise si zmerali sily takmer štyri desiatky Horehroncov: Do amatérskeho turnaja v Bacúchu zasiahli aj Francúzi
Zdroj: TASR

Ako povedala Alena Kánová, organizovanie je pre ňu oveľa väčším relaxom a užíva si ho viac ako vlastné tréningy či zápasy. V Bacúchu sa za stolnotenisové stoly postavili takmer štyri desiatky ľudí z Horehronia, ale aj širšieho okolia. Turnaj organizujú pre amatérskych hráčov najmä preto, aby sa mohli športovo vyžiť po sviatočných dňoch.

„Je tu veľmi príjemná atmosféra a teší ma najmä to, že ľudia chodia približne v rovnakom počte celých päť rokov. Tento rok máme aj medzinárodnú účasť, do zápasov sa totiž zapojili aj Francúzi. Aby som to ale uviedla na správnu mieru, títo ľudia prišli do Bacúcha pôvodne navštíviť svojich známych. V rámci voľného času však prišli aj sem a jednoducho neodolali a hrajú s nami,“ s úsmevom vysvetlila Kánová.

Alena Kánová sa ako slovenská paralympijská reprezentantka zúčastnila sa na 4. paralympijských hrách. Získala na nich jednu zlatú, jednu striebornú a dve bronzové medaile. Zaradila sa tak medzi našich najúspešnejších zdravotne postihnutých športovcov.

Za stolnotenisové stoly sa postavili takmer štyri desiatky ľudí z Horehronia
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM