Rôzne

V stredisku Jasná privítajú jar pretekmi historických saní aj exhibičným zjazdom

V stredisku Jasná Nízke Tatry privítajú tento víkend (10. - 11. 3.) nadchádzajúce jarné obdobie pretekmi na historických saniach a lyžovačkou v bikinách.

Ilustračný obrázok k článku V stredisku Jasná privítajú jar pretekmi historických saní aj exhibičným zjazdom
Zdroj: TASR

V sobotu (10. 3.) na južných svahoch Chopku odštartujú preteky na historických saniach – krňačkách. Súťažiaci majú pred sebou 400-metrové prevýšenie na vytýčenej a označenej 2,5 kilometra dlhej trati z lokality Kosodrevina do Krupovej.

Sprievodný program pripravili Horehronci v znamení domácich grilovaných špecialít, tradičného folklóru, ale aj modernej hudobnej produkcie a animácií či súťaží.

„Do prvého ročníka o Veľkú cenu Jasnej sa môžu zapojiť záujemcovia v kategóriách muži, ženy i zmiešané posádky. Do lokality Krupová a späť je pripravená zdarma aj skibusová doprava z Brezna a z Banskej Bystrice,“ informovala hovorkyňa prevádzkovateľa strediska Jasná Nízke Tatry Zuzana Fabianová.

V bikinách

Nadšenci lyžovania na severnej strane Chopku sa v nedeľu (11. 3.) v lokalite Lúčky predvedú v exhibičnom hromadnom a bikinovom zjazde.

„Pretekári, ktorí zhodia lyžiarske oblečenie a postavia sa na hromadný štart, môžu využiť aj fantáziu masiek, nápaditých doplnkov, či pomaľovaných tvárí. Najkreatívnejší lyžiari získavajú od poroty zaujímavé ceny,“ doplnila hovorkyňa.

Ilustračné foto, archív TASR

Jasná Lyžovanie exhibičný zjazd Bikini skiing 2017
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM