Katarína Oravská Rôzne

V takúto reakciu na výzvu na sociálnej sieti ani nedúfali: Breznianskej rodine prispeli desiatky ľudí!

Facebook väčšinou používame na zábavu a aby sme zistili, čo majú nové naši priatelia. Sociálna sieť však môže aj pomáhať. Najnovšie sa o tom presvedčila rodina z Brezna.

Ilustračný obrázok k článku V takúto reakciu na výzvu na sociálnej sieti ani nedúfali: Breznianskej rodine prispeli desiatky ľudí!
Zdroj: Dnes24.sk

Rodina Dolinská z Brezna má 6 členov. Pracujúca matka a chorý otec bývajú so svojimi štyrmi deťmi v 1-izbovom nájomnom mestskom byte. Najstarší Dominik (15) hráva aktívne futbal, ďalšie tri deti – dvojičky Števko a Marek (12) a Julianka (6) – navštevujú FS Šťastné detstvo. Práve tento folklórny súbor v polke augusta pripravuje pre svojich členov letné sústredenie v Chorvátsku.

Za dva dni

Pani Dolinská preto oslovila ako jedného z mnohých aj mestského poslanca Andreja Barančoka s prosbou o pomoc, aby aspoň jedno či dve deti mohli stráviť pekné leto s priateľmi zo súboru. Deadline záväzného potvrdenia bol pritom za 3 dni!

Barančoka príbeh breznianskej rodiny zaujal, ako však povedal, žiaľ, jeho ekonomické zázemie nie je dosť veľké na to, aby sám mohol pomôcť v dostatočnej miere. Príbeh rozpovedal aj svojim priateľom pri káve. Tí neváhali a prispeli, aby aspoň jedno dieťa mohlo ísť na sústredenie. Mestského poslancovi to však nedalo a zavesil teda na svoj oficiálny facebookový profil výzvu.

„Vďaka úžasným ľuďom, ktorí majú veľké srdcia, sa za 2 dni podarilo vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na to, aby sa na sústredení zúčastnili všetky 4 deti aj s ich maminou,“ neskrýval nadšenie Barančok.

20 hrdinov

Ako pokračoval výzva oslovila mladíka z Anglicka aj 10-ročného chlapca, ktorý trval pri svojej mame, že aj on chce prispieť. „Spolu sa našlo 20 hrdinov, vďaka ktorým sa to celé podarilo! Ďakujem im za prejavenú dôveru a štedrosť, pretože som si vedomý toho, že v dnešnej dobe to nie je jednoduché,“ doplnil Barančok.

Vyzbierané peniaze už boli odovzdané štatutárke FS Šťastné detstvo Eve Vlčkovej na vyplatenie sústredenia. Zvyšných 40 eur putovalo pani Dolinskej, aby pre slabšie vidiaceho syna mohla zakúpiť nové sklá do okuliarov.

„Dúfala som, že sa mi podarí zabezpečiť sústredenie aspoň pre dve deti. Namiesto toho idú všetky štyri a ja s nimi. Bude to po prvýkrát za 16 rokov, čo strávime leto takto spolu,“ povedala dojatá pani Dolinská.

Foto: Archív A.B.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM