Eva Viestová Krimi

V troch prípadoch polícia v Brezne v sobotu začínala trestné stíhanie pre usmrtenie

Sobota 3.3. bola na horách mimoriadne tragická.

Vyšetrovateľ v Brezne začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. V sobotu (3.3.) v čase približne o 10.15 hodine, prišla 25-ročná Tereza, bytom Praha, ČR, do lyžiarskeho strediska Srdiečko – Chopok Juh. V časti Predná Mulda nasadla na ťahaný vlek tzv. Poma, známy ako Doppelmayer, ktorým sa chcela vyviesť na Dereše. Asi v 2/3 trate, nad hranicou lesa, do nej narazila neznáma osoba, ktorá nekontrolovateľne padala so snowboardom na lyžiarsku stopu, určenú pre lyžiarov idúcich na vleku. Tereza po náraze vyletela z vleku a padala po svahu približne 200 až 300 metrov, kde viackrát narazila na kosodrevinu a stratila sa z dohľadu. Približne po 5 minútach ju našli, ako ju oživuje záchranár horskej služby. Privolaný lekár konštatoval smrť v čase približne o 12.25 hodine, ktorá bola spôsobená následkami pádu. V prípade bola nariadená súdna pitva.

Poverený príslušník v Brezne začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia aj v prípade ďalších dvoch usmrtených mužov. V sobotu (3.3.) v čase o 12.48 hodine, oznámili horskej záchrannej službe, že počas lyžiarskej túry z Trangošky na Ďumbier a ďalej v smere na Chopok, sa 42-ročný muž z Valaskej, pošmykol na zľadovatenom teréne, pričom sa následne voľne šmýkal, resp. padal, približne 1 200 metrov do žľabu nad Lavinišťom z Krupovej holi. Po príchode príslušníkov horskej záchrannej služby na miesto, títo konštatovali, že jeho zranenia sú nezlučiteľné zo životom. Privolaný lekár pohotovostnej služby tieto informácie potvrdil a nariadil zdravotno bezpečnostnú pitvu.
V tom istom čase v žľabe nad Lavinišťom z Krupovej holi, bol záchranármi horskej záchrannej služby nájdený 32-ročný muž z Brezna, ktorý nejavil žiadne známky života. Obhliadajúci lekár uviedol ako prvotnú príčinu úmrtia, smrť následkom poranenia pádom, pričom nariadil zdravotno bezpečnostnú pitvu.

Zdroj info : KR PZ BB

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM