Správy

Bez elektriny zostáva viac ako 5000 odberných miest na strednom Slovensku

Energetici zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) počas nedele odstránili väčšinu porúch na elektrických vedeniach.

Ilustračný obrázok k článku Bez elektriny zostáva viac ako 5000 odberných miest na strednom Slovensku
8
Galéria
Zdroj: TASR

Energetici zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) obnovili dodávky elektriny pre tisícky domácností na strednom Slovensku. Bez ‚prúdu‘ však ešte zostáva viac ako 5000 odberných miest. TASR o tom v pondelok popoludní informoval hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

Dodal, že najviac postihnutými obcami sú Oravská Lesná, Zákamenné a Krušetnica, kde je bez napájania 70 trafostaníc. „Elektrinu preto nemá zhruba 3000 odberateľov. V tejto oblasti došlo k poškodeniu troch úsekov vedenia vysokého napätia,“ vysvetlil hovorca.

Mimo prevádzky je aj 26 trafostaníc v obciach Rapovce a Lipovany v Lučeneckom okrese a 29 trafostaníc v okrese Brezno. Bez elektriny sú tu stovky domácností.

„Pracovníci SSD sa budú snažiť pripojiť všetkých odberateľov ešte do zotmenia, ale nie je isté, či sa im to všade podarí. Všetko závisí najmä od dostupnosti miest, kde došlo k poruchám,“ povedal Gejdoš s tým, že na mnohých miestach prší a blatistý terén znemožňuje prístup údržbárskym vozidlám.

Okrem porúch na vedeniach vysokého napätia je nahlásených aj množstvo porúch na úrovni nízkeho napätia. „Naši údržbári sa im snažia priebežne venovať, ale prioritu má vyššia napäťová hladina, od ktorej je závislý väčší počet odberateľov,“ uzavrel.

Odstraňovanie následkov po vetre, SSE
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM