Katarína Oravská Od Vás

Valentínske nákupy a peniaze boli zrazu fuč: To čo sa však v Brezne stalo potom, sa zapíše asi aj do kroniky!

Denne čítame kvantum správ o zločinoch, krádežiach, vraždách, či prepadoch. Tento príbeh sa ale zo schém mierne vymyká. Navyše stal sa v našom malom, krásnom meste...

Ilustračný obrázok k článku Valentínske nákupy a peniaze boli zrazu fuč: To čo sa však v Brezne stalo potom, sa zapíše asi aj do kroniky!
Zdroj: TASR

Mama Michaly Roľkovej, bola na Valentína v poobedňajších hodinách nakupovať v jednom z veľkých potravinových reťazcov v Brezne spolu s priateľom. „Peniaze mala odložené v peňaženke. Bolo to 300 eur v päťdesiatkach, čiže ich bolo šesť. Boli preložené na polku a vsunuté v peňaženke,“ opísala dcéra.

Po príchode domov si hneď nevšimla, že stratila peniaze. „Až večer, keď jej napadlo ich skontrolovať, prišla na to, že má len jednu päťdesiatku a ostatné sú stratené,“ pokračovala Michala.

Najskôr si mysleli, že ich odložila niekde doma, zároveň im ale nešlo do hlavy, prečo si jednu päťdesiatku nechala. Doma prehľadali všetko, peniaze však boli fuč. Napadlo im, že budú zastrčené niekde v práci, no ani tam neboli. Potom si však spomenuli na nákup v obchodom dome na Banisku. Mysleli si, že peniaze už budú definitívne stratené a nikdy ich neuvidia. No predsa im to nedalo a večer sa šli spýtať, či ich v obchode náhodou nenašli.

„Moja mamina tam chodí nakupovať každý deň, takže ju panie obchodu z videnia poznali,“ povedala Michala. Nakoniec všetko dobre dopadlo. Dve pracovníčky obchodu peniaze odložili na informáciách.

„Neverili sme. Predsa sa ešte nájde pár dobrých a ochotných ľudí, ktorí nepotrebujú hrabať len pre seba. Boli sme veľmi radi, že aj v takom malom Brezne sa nájdu fakt dobrí ľudia,“ dodala už s úsmevom Michala Roľková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM