Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Vážna nehoda medzi Bystricou a Breznom: Škoda sa v protismere čelne zrazila s nákladiakom!

Okamihy hrôzy na ceste medzi Banskou Bystricou a Breznom. Vodič na škodovke podľa polície prešiel do protismeru a nasledoval náraz do nákladiaku. Ten sa po čelnej zrážke dokonca prevrátil na bok.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda medzi Bystricou a Breznom: Škoda sa v protismere čelne zrazila s nákladiakom!
Zdroj: TASR

„Na tiesňovú linku bola včera krátko po pol dvanástej oznámená dopravná nehoda osobného auta a nákladného motorového vozidla na ceste 1/66, Dubová – Predajná,“ informoval Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

„Vodič (47) Škoda Rapid z Bratislavy, ktorý jazdil od Banskej Bystrice na Brezno, z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde čelne narazil do bočnej časti nákladného motorového vozidla Man, ktorý viedol vodič (55) z Nemeckej,“ povedala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, podľa ktorej sa po zrážke nákladiak prevrátil na bok.

Pri nehode podľa slov Piatera došlo k zraneniu osoby, ktorú bolo potrebné vyslobodiť z vozidla. Na miesto udalosti boli preto vyslaní štyria hasiči z hasičskej stanice v Brezne. „V osobnom aute sa nachádzala zranená osoba – vodič, ktorému už poskytovala pomoc posádka rýchlej zdravotníckej pomoci,“ uviedol so slovami, že zranená osoba bola následne zafixovaná, preložená na nosidlá a odvezená na ďalšie ošetrenie do banskobystrickej nemocnice.

„Vodič nákladného auta sa pri nehode nezranil, vodič osobného auta utrpel ťažké zranenia, na zistenie alkoholu mu bola odobratá krv,“ povedala Faltániová. Alkohol u vodiča nákladného auta zistený nebol. Škoda, ktorá vznikla na vozidlách, je odhadnutá na 16 500 eur.

„Vozidlá tvorili prekážku v obidvoch jazdných pruhoch, na vozovke sa tvorila kolóna áut, ktorú neskôr odklonili príslušníci Policajného zboru vedľajšou komunikáciou,“ pokračoval Piater. Ako doplnil, vozidlá boli zabezpečené proti pohybu a požiaru a po zadokumentovaní dopravnej nehody boli poškodené vozidlá premiestnené na odstavnú plochu a cesta bola očistená od prevádzkových kvapalín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM