Jakub Forgács Správy

Veľká odstávka elektriny v Brezne a okolí. Bez prúdu bude takmer 2000 domácností

V Brezne a okolí nepôjde elektrina. Niekoľkohodinové odstávky prúdu využijú elektrikári na lezeckú kontrolu vedení vysokého napätia.

Ilustračný obrázok k článku Veľká odstávka elektriny v Brezne a okolí. Bez prúdu bude takmer 2000 domácností
5
Galéria
Zdroj: TASR

Elektrikári zo Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D) plánujú vykonať počas stredy 20. septembra a piatku 22. septembra lezeckú kontrolu vedení vysokého napätia.

„V stredu sa to dotkne viac ako tisícky odberateľov v Podbrezovej. Odstávka je tam naplánovaná od 8:00 do 15:30. V piatok zostane bez prúdu takmer 900 domácností v Beňuši, Braväcove a v lokalite Kozlovo, ktorá sa nachádza v Rohoznej, miestnej časti Brezna. SSE-D im preruší dodávku o 11:00 a obnoví ju najneskôr o 16:00,“ uviedol Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie.

„Počas odstávok skontrolujú pracovníci údržby distribučnej spoločnosti niekoľko úsekov elektrického vedenia s napätím 22-tisíc voltov. Zároveň vykonajú aj potrebnú údržbu, aby zaistili ďalšiu bezpečnosť a plynulosť dodávky elektriny,“ pokračoval hovorca.

Ako dodal Gejdoš, ak sa nestane nič mimoriadne, zamestnanci sa vynasnažia ukončiť prácu čo najskôr a obnoviť dodávku elektriny hneď, ako to bude možné. Dotknutých odberateľov regiónu by však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku.

Foto: ilustračné

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM