Kristína Kožiaková Kultúra

Veľkonočné radosti na Mýte: Šibači spadli priamo z neba, FOTO

Veľkonočné radosti sa organizovali v priestoroch ski centra Mýto v Mýte pod Ďumbierom už po tretíkrát. Veľa úsmevov, vody, šibači z neba aj pochovávanie lyže. To všetko ste mohli zažiť v nedeľu na Mýte.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné radosti na Mýte: Šibači spadli priamo z neba, FOTO
Zdroj: Tomáš Dolinský

„Veľkonočnú nedeľu sme oslávili tak krásne, tak veselo,tak ako naši predkovia! Tancom a hudbou, vodou a šibačkou, s korbáčmi a vajíčkami a samozrejme s výbornou náladou,“ prezradila nám jedna z organizátoriek Lenka Akurátna Špiriaková z OZ Ďumbierik.

Folklórny súbor Urpín z Banskej Bystrice, spevácka skupina Rosa z Prešova, fujarista Jaro Babnič, deti z DFS Klások, ľudová hudba od Tatkov. „Svojimi vystúpeniami rozozvučali už tretíkrát celú dolinu po 40-dňovom pôste, aby sme sa mohli vedno radovať a sviatky jari oslavovať,“ rozpráva ďalej Lenka.

„Tento rok prví kúpači netradične zoskočili priamo z vrcholov Nízkotatranských hôr s prvou nádielkou vody. Paraglajdisti oblečení v krojoch pristáli priamo v priestoroch skicentra a pooblievali i vyšibali dievky.“

Na Mýte sa symbolicky pochovávala aj lyža. V priestoroch ski centra ste mali možnosť nazrieť do dielní ľudových remeselníkov, pochutnať na výbornej jahňacine, pečenom prasiatku a domácich dobrotách našich gazdiniek.

„Podľa našich odhadov sa podujatia zúčastnilo okolo osemsto návštevníkov. Šťastné tváre detí prezrádzali, že vyrobiť si vajíčko alebo korbáč bolo pre ne krásnym zážitkom,“ dodala Lenka na záver.

Môže vás zaujímať:

Nemohli sa už dlhšie prizerať na ten bordel: Vyhrnuli rukávy a… Nevyzerá to lepšie? FOTO

Veľkonočné radosti na Mýte: Šibači pristáli priamo z neba
42
Galéria
Zdroj: Matej Kalický
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM