Katarína Oravská Šport

Veľký prehľad kúpalísk v BB kraji: Kedy otvoria svoje brány?

Zopár dní s letnými teplotami už máme za sebou. K horúčavám patria neodmysliteľne kúpaliská. V niektorých sa môžete okúpať už teraz. Ako prvé sa v Banskobystrickom kraji otvorilo návštevníkom kúpalisko Sliač. Zaplávať si už môžete aj v termálnom kúpalisku Rapovce. Otvorené je od 4. mája.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad kúpalísk v BB kraji: Kedy otvoria svoje brány?
Zdroj: Webnoviny.sk

Do konca mája sprístupnia svoje bazény Strehová aj Dudince

Ďalším kúpaliskom, ktoré sa otvorí už v máji, bude Kupko Aquatermal v Dolnej Strehovej. Vynovené kúpalisko s termálnou vodou, ktoré po rekonštrukcii sprístupnili pred dvoma rokmi, by malo odštartovať letnú sezónu 25. mája. Termálne kúpalisko Dudinka v Dudinciach sprístupní bazény v sobotu 31. mája. Kúpalisko Sklené Teplice chcú otvoriť tiež koncom mája, možno aj skôr, záverečné slovo bude mať hygiena. Termín otvorenia revúckeho kúpaliska zatiaľ nie je známy.

Sezóna kúpalísk sa vo väčšine prípadov začne v júni

Zaplávať si budú môcť návštevníci už čoskoro aj na kúpalisku Poltár-Zelené, ktoré otvárajú v prvý júnový deň. Na polovicu mesiaca – 15. júna má naplánovaný termín začiatku letnej sezóny hneď niekoľko kúpalísk – kúpalisko v Lučenci, v Tornali aj v Žiari nad Hronom. V Žiari pripravujú pre návštevníkov aj rôzne vylepšenia. „Plánujeme dať do prevádzky hlavnú atrakciu sezóny – nový tobogán. Čo sa týka stravovanie, malo by dôjsť k podstatnému zlepšeniu v sortimente i technickom a priestorovom vybavení,“ povedala Alena Paulíková z Plážového kúpaliska Žiar nad Hronom.

Najbližšie kúpalisko k Breznu otvoria posledný júnový víkend

K nášmu mestu, čo sa týka vzdialenosti, je najbližšie kúpalisko v Podbrezovej, ktoré začne letnú sezónu ako väčšina kúpalísk v júni. „Letné kúpalisko v Podbrezovej plánujeme otvoriť v sobotu 29. júna,“ povedal správca objektu Branislav Braučok. V priebehu sezóny sa môžu návštevníci podľa Braučoka tešiť na podobné podujatia ako minulý rok: „Išlo predovšetkým o volejbalové turnaje na našom pieskovom ihrisku s disco hudbou.“ K dispozícii bude aj široký sortiment služieb. „V ponuke bude klasické kúpaliskové občerstvenie obohatené napr. o zemiakové placky, klobásu a polievky. K osvieženiu určite prispejú nanuky a mrazené krémy. K príjemne stráveným chvíľam určite dopomôže aj ihrisko na plážový volejbal, keramické stolnotenisové stoly s výbavou, volejbalové lopty či iné športové potreby, ktoré si budú môcť hostia požičať u plavčíkov,“ doplnil Braučok. Blízko je aj prírodné kúpalisko Tále. Podľa portálu nizketatry.sk bude kúpalisko v prevádzke od 1. júla. Do areálu kúpaliska je bezplatný vstup, ale kúpanie je na vlastné nebezpečenstvo.

Zrekonštruovaná Kováčová bude po novom otvorená celý rok

Známe kúpalisko Katarína v Kremnici je pripravené začať koncom júna alebo začiatkom júla. „Robili sme si prepočty a jún je pre nás nerentabilný,“ povedal majiteľ Jozef Mičo. Na vyhľadávanom kúpalisku v Kováčovej aktuálne finišujú s rekonštrukčnými prácami. Obnova sa začala ešte vlani na jar a kúpalisko bolo preto po celý rok zatvorené. Podľa ich webovej stránky by chceli bazény sprístupniť verejnosti v auguste. Potom už ostane otvorené celoročne. Okrem vynovených vonkajších bazénov pribudne v areáli aj jeden vnútorný bazén.

Posledná sezóna nebola poslednou

Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici sa na sezónu už chystá, zatiaľ však nemajú určený presný termín otvorenia. Všetko závisí od počasia. Vlaňajšia sezóna mala byť poslednou pre kúpalisko Neresnica vo Zvolene. Spoločnosť, ktorá ho prevádzkovala, sa ale opäť dohodla s mestom, ktoré je jeho vlastníkom, na ďalšej prevádzke. Pre verejnosť by ho mali otvoriť 21. júna.

Foto: ilustračné
Zdroj: Global24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM