Katarína Oravská Rôzne

Verejnosť nevyužila možnosť hlasovať: Napriek tomu, detské ihrisko pri Hrone bude

Dobrá správa pre rodiny s deťmi. Pri Hrone vznikne nové detské ihrisko. Breznianska verejnosť mohla za projekt hlasovať. Napriek nízkej účasti na hlasovaní bolo ihrisko schválené a bude sa realizovať.

Ilustračný obrázok k článku Verejnosť nevyužila možnosť hlasovať: Napriek tomu, detské ihrisko pri Hrone bude
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala asistentka primátora Alena Šperková, projekt, ktorý vypracovali pracovníci odboru životného prostredia, rozvojových programov a stavebného poriadku na breznianskom mestskom úrade je zameraný na úpravu nábrežia pri Hrone tak, aby z neho vznikla oddychová zóna s možnosťou pohybu pre malé deti.

„Mesto už opakovanie žiada o finančné podporu práve prostredníctvom programu SPPoločne, v ktorom úspešnosť konkrétneho projektu ovplyvňuje priamo verejnosť,“ uviedla Šperková. Hlasovať sa dalo jednoducho cez internet.

„Napriek tomu, že verejnosť opäť svoju možnosť zahlasovať nevyužila a počas trvania hlasovania získal projekt Šport pri Hrone nás baví len 772 hlasov, porota ocenila projekt ako mimoriadne zaujímavý a udelila žiadateľom bonusovú cenu a finančnú dotáciu vo výške 5000 eur na predložený zámer,“ povedala Šperková. Ako dodala realizácia projektu je naplánovaná na obdobie júl až október tohto roka.

Bonusovú cenu a dotáciu 5-tisíc eur získal aj projekt 400 rokov obce Mýto pod Ďumbierom, ktorý získal 209 hlasov a predkladala ho obec. Pri príležitosti 400. výročia od prvej písomnej zmienky o obci sa uskutočnia oslavy. Počas nich si občania a návštevníci pripomenú históriu obce, ocenia občanov, ktorá prispeli k jej rozvoju, usporiadajú kultúrny program a stretnutia občanom s rodákmi, turistami a zástupcami partnerských obcí z Maďarska a susedného Česka.

Foto: Mestský úrad Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM