Katarína Oravská Rôzne

Viac ako tristo breznianskych školákov sa zapojilo do environmentálne súťaže: Títo postúpili do národného finále

Breznianske kolo celoslovenskej súťaže Lesy okolo nás má svojich víťazov. Rozhodla o nich odborná porota. Do súťaže sa zapojilo necelých 350 žiakov. Len tri triedy však postúpili do celoslovenského finále.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako tristo breznianskych školákov sa zapojilo do environmentálne súťaže: Títo postúpili do národného finále
Zdroj: Dnes24.sk

Lesy okolo nás je environmentálna súťaž pre žiakov druhých, tretích a štvrtých ročníkov základných škôl, ktorú organizuje spoločnosť Dalkia. Tá usporadúva vzdelávacie súťaže, ktorých cieľom je vytvárať pozitívny vzťah detí k životnému prostrediu už od roku 2014.

Lokálne kolá súťaže sa konali teraz v apríli a aj to breznianske kolo už pozná víťazov, ktorí postupujú do finále. Ako informovala Katarína Pavlikovská z Dalkie, v Brezne sa do súťaže zapojilo 349 žiakov z dvoch základných škôl.

Úlohou celej triedy bolo vytvoriť plagát na propagáciu lesa a napísať návrh na jeho ochranu. Zo základnej školy na Mazorníkove prišlo päť prác, ktoré dokopy vytvorilo 85 žiakov. Zo základnej školy Pionierska 2 sa zapojilo do súťaže až 264 žiakov z 11 tried. A práve práce z tejto školy vyhrali lokálne kolo, keď obsadili všetky tri prvé pozície a postupujú tak do celoslovenského finále. Porota udelila prvé miesto 4. A, druhé miesto 3. B a tretie miesto 2. A. Finále sa bude konať v máji v Poprade. Víťazná trieda získa atraktívny výlet.

O postupujúcich rozhodla porota v takomto zložení: predseda komisie primátor mesta Brezna Jaroslav Demian, členovia poroty Frederic Jacq, riaditeľ odboru multi-servisných a multi-technických služieb, Ľudmila Hoffmanová, generálna riaditeľka – región Stred, Viera Chudíková, vedúca odboru školstva, Jozef Hančák, výtvarník, Július Obernauer, riaditeľ kultúrneho strediska, Jaromír Žák, manažér centrálneho zásobovania teplom.

Foto: Dalkia

Viac ako tristo breznianskych školákov sa zapojilo do environmentálne súťaže
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM