Kristína Kožiaková Kultúra

Vianočné trhy v Brezne štartujú: Nezmeškajte to najlepšie a pozrite si čo všetko nás čaká!

Drevené stánky sú už na námestí. Týždeň plný vianočnej atmosféry v centre Brezna sa môže začať. Pozrite, čo všetko môžete na vianočných trhoch nájsť.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Brezne štartujú: Nezmeškajte to najlepšie a pozrite si čo všetko nás čaká!
Foto: Katarína Oravská

Vianočné sviatky sa už nezadržateľne blížia. K atmosfére Vianoc v meste by tradične mali patriť aj vianočné trhy.

Čo nás čaká na námestí v Brezne sme sa spýtali Kvetoslavi Ďuriančíkovej z MsÚ. „Tohto roku by malo byť na námestí približne 20 stánkov.“ Podľa informácií si nielen pochutnáte, ale bude aj z čoho vyberať. „V prevádzke máme stánky s občerstvením, punčom, údenými výrobkami, domácim pečeným chlebom, medovinou, medom i prírodnou kozmetikou z medu. Samozrejmosťou vianočných trhov sú aj domáce medovníky, remeselné výrobky z dreva i prútia, nechýbajú ani drevené hračky, oblečenie pre deti, čiapky,šále a pre potešenie detí balóniky,“prez­radila zloženie stánkov Ďuriančíková.

Ako sme sa ďalej dozvedeli, tak návštevníci trhov si budú môcť od domáceho predajcu zakúpiť aj vianočné stromčeky, sánky i orechy. „Naši remeselníci vám ponúknu drevené výrobky, obrazy a rôzne vianočné dekorácie.“ Nie všetky stánky budú počas vianočných trhov rovnaké. „Od polovice týždňa si budete môcť pochutnať aj na trdelníkoch.“ Nie každý deň vianočných trhov bude úplne rovnaký, niektorí stánkari nahradia tých, ktorí pre iné povinnosti nemôžu byť účastní na trhoch po celý čas.

Vianočné trhy oficiálne otvorí primátor mesta Tomáš Abel v pondelok o 16:00 spolu s folklórnou skupinou Kučeravý javor.

„Vianočné trhy trvajú od 14.12.2015 do 20.12.2015 každý deň v čase 12:00 do 20:00, avšak ako sa návštevníci už mohli presvedčiť, niektorí stánkari ich radi uvítajú oveľa skôr,“ prezradila nám na záver Ďuriančíková.

Môže vás zaujímať:

Najkrajšie obdobie v roku sa blíži: PODROBNÝ PREHĽAD vianočných podujatí v Brezne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM