Rôzne

VIDEO+FOTO: Zrekonštruovaná cesta od Bystrej zlepší prístup na Tále i k Chopku

Lepší prístup pre domácich obyvateľov i návštevníkov Horehronia k turistickým centrám Tále a Chopok-juh umožní zrekonštruovaný trojkilometrový úsek.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO+FOTO: Zrekonštruovaná cesta od Bystrej zlepší prístup na Tále i k Chopku
2
Galéria
Zdroj: TASR

Lepší prístup pre domácich obyvateľov i návštevníkov Horehronia k turistickým centrám Tále a Chopok-juh umožní zrekonštruovaný trojkilometrový úsek cesty od obce Bystrá, ktorý v utorok predstavitelia samosprávy a Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) slávnostne odovzdali do užívania.

Podľa slov predsedu BBSK Jána Luntera náklady na jeho obnovu spolu s ďalšími zrekonštruovanými úsekmi v okrese Brezno dosiahli sumu 930-tisíc eur.

„Doteraz sa táto cesta len plátala. Naša filozofia je opraviť všetko poriadne vrátane mostov. Tu sa to podarilo a viem, že všetci, ktorí lyžujú, budú radi. Potrebujeme naozaj zabezpečiť dobré cesty, aby po nich turisti mohli objaviť krásne Slovensko,“ zdôraznil Lunter.

Podľa slov starostu Bystrej Mariana Albertyho je obnovená cesta obrovským prínosom. „Skutočne bola v katastrofálnom stave, bezprostredne za kruhovým objazdom boli jamy a výmole, ktoré sa len zasýpali a bolo to iba na krátke obdobie, pretože znova sa to vybilo. Nebolo sto metrov poriadnej cesty bez nejakého výmoľa,“ uviedol starosta s tým, že vstupná brána na južnú stranu Chopka si takto obnovenú cestu zaslúži a rozvoj turizmu sa budú i naďalej snažiť podporovať aj kvalitnými službami.

Foto: Na snímke zrekonštruovaná cesta od obce Bystrá smerom na Tále a Chopok v okrese Brezno.

Zrekonštruovaná cesta od obce Bystrá smerom na Tále a Chopok v okrese Brezno
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM