Kristína Kožiaková Rôzne

VIDEO o našej železničke láme rekordy: Existujú ale aj špeciálne jazdy, TOTO zrejme svetové média nevedia :)

O svetový unikát majú na Balogu postarané, počas futbalového zápasu vám pred očami prefrčí vlaková súprava Čiernohroskej železničky. Video obletelo svet a prebrali ho viaceré svetové média. Viaceré fakty ale ostali skryté.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO o našej železničke láme rekordy: Existujú ale aj špeciálne jazdy, TOTO zrejme svetové média nevedia :)
Zdroj: YouTube.com

Z videa, kde vidieť, ako obľúbený vláčik prejde po futbalovom ihrisku sa stal celosvetový hit. Stačil 36 sekundový záber fanúšika, ktorý sa bol pozrieť na zápas ŠK Partizán Čierny Balog a ŠK Hrochoť a senzácia bola na svete. Mnohé fakty však ostávajú pri tomto krátkom zábere skryté.

Trať Čierny Balog – Dobroč bola obnovená v roku 2012 a od vtedy sa popri futbalovom ihrisku premáva Čiernohronská železnička. Podľa Márie Bílkovej je to svetový unikát a nikde vo svete nič podobné nieje.

„Počas špeciálnych jázd sa nám často stáva, že si cestujúci požičajú futbalovú loptu a vlak zastaví priamo na ihrisku. Zahrajú si futbal, spravia fotky a pokračujú v jazde,“ rozpráva o špeciálnych požiadavkách Bílková.

„Trať sme obnovili a spustili v roku 2012 po získaní významného grantu z programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika – Slovenská republika 2011 – 2012 financovaného Európskym fondom regionálneho rozvoja,“prez­radila Mária Bílková.

Vlak prechádza po tejto trati počas sezóny 4× za deň. Tak toto sa dá naozaj zažiť, len v Čiernom Balogu.

Pozrite si aj ďalšie unikáty na horehroní, ktoré ešte svet neobjavil:

Keď príroda prekvapuje: Prírodné zaujímavosti z obcí pri Brezne, o ktorých vie málokto

Máme unikátne VIDEÁ, ktoré musí poznať svet: Pozretí majú dosť, ale toto by vraj ešte pomohlo, Horehronci poďme na to!

Unikát na Čiernom Balogu: Lokomotíva na ihrisku primo počas zápasu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM