Kristína Kožiaková Správy

Vieme ako prví: Mestskí policajti s novou technikou, pozrite čo všetko teraz dokážu v uliciach Brezna!

Mestským policajtom v Brezne svitá na nové časy. K dispozícii budú mať techniku, ktorá zatiaľ funguje len v pár mestách na Slovensku. Pozrite, čo všetko s ňou mestskí v teréne a centrále dokážu.

Ilustračný obrázok k článku Vieme ako prví: Mestskí policajti s novou technikou, pozrite čo všetko teraz dokážu v uliciach Brezna!
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Breznianski mestskí policajti už od pondelka 21. decembra nabiehajú na nový monitorovací systém. Náčelník Mestskej polície Ján Fedor, prezradil pre Brezno 24 základné informácie.

Som rád, že môžeme ako jedno z prvých miest na Slovensku používať monitorovací systém SHERIFF, ktorý bude mužom zákona pomáhať zefektívňovať doterajšiu prácu,“ uvádza Fedor.

V pondelok, bude na Mestskej polícii Brezno zariadenie namontované a uvedené do skúšobnej prevádzky. „Výnimočný je tým, že zaznamenáva pohyb policajtov v teréne, čím ich vlastne chráni, pretože množstvo útokov je namierených aj voči nim. V prvom rade ale ide o bezpečnosť našich občanov,“ hovorí ďalej brezniansky náčelník.

Ako to celé funguje? „Na operačnom stredisku je operátor pri monitore, druhý policajt v teréne má pri sebe mobil, ktorý mu urobí trasovanie. Ak príde oznam napr., že niekde sa hádžu petardy, hliadka vyrazí a máme záznam, kedy prišli ak spolu s GPS súradnicami,“ konkretizuje ďalej.

Prípadná bloková pokuta je podľa informácií od náčelníka okamžite cez tento systém zaevidovaná priamo v centrále, so svojim evidenčným číslom.

Pre policajtov tak odpadá zbytočná byrokracia,“ dodáva. „Fungujú na tom viaceré mestské polície na Slovensku, stále sme však medzi prvými,“ hovorí ďalej Ján Fedor.

Systém podľa jeho slov, zamedzí špekuláciám, prípadne možnému zneužívaniu motorových vozidiel mestskej polície. „Priamo na mieste vieme zistiť, či danej osobe už niekedy v minulosti bola uložená pokuta“ dodal na záver náčelník.

Môže vás zaujímať:

Staré kamery robia náčelníkovi vrásky: Začalo sa hovoriť o veľkej výmene, tieto lokality chcú mať mestskí viac pod kontrolou

O kuriózne prípady veru breznianski mestskí nemajú núdzu: Príbehy, nad ktorými sa nedá len mávnuť rukou…

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM