Katarína Oravská Kultúra

Víkendovanie v Brezne: Preštudujte si akcie, kam môžete vyraziť

Brezno je príjemným miestom aj na trávenie víkendových chvíľ. Presvedčiť sa o tom môžete aj tento víkend. Pomôžeme vám pri výbere z možností, ktorými vyplníte voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Víkendovanie v Brezne: Preštudujte si akcie, kam môžete vyraziť
Zdroj: TASR

Spomienkové oslavy

Pri príležitosti 69. výročia oslobodenia mesta Brezna sa dnes uskutočnia spomienkové oslavy a slávnostné mestské zastupiteľstvo. O 14.00 prebehne pietny akt kladenia vencov k pomníku padlých hrdinov na námestí. Slávnostné mestské zastupiteľstvo sa bude konať vo veľkej sále Hotela Ďumbier o 15.00, kde budú odovzdané ocenenia za rok 2013.

Deluxe Night

V Sirius clube sa v piatok večer predstaví nový DJ, a to DJ Bruni_M, ktorý si pripravil to najlepšie z hudby 21. storočia.

O putovný pohár starostu obce

V telocvični základnej školy v Pohorelej sa v sobotu od 9.30 uskutoční 21. ročník volejbalového turnaja neregistrovaných hráčov. Zúčastnia sa ho aj družstvá z Braväcova, Brezna, Polomky, Revúcej, Závadky nad Hronom a Pohorelej.

Master Stredné Slovensko v elektronických šípkach 4. kolo

V sobotu sa v Dart clube bude opäť súťažiť v elektronických šípkach. Turnaj začne o 11.00, prezentácia je o 10.30. Hrať sa bude v troch disciplínach

Po stopách Svetlonosov s Mýtnikom – večerný pochod

Večernú atmosféru Mýta pod Ďumbierom s jeho strážcom a vyberačom Mýtnikom môžete zažiť v sobotu. Dobová postava vás bude sprevádzať dedinským príbehom, večerným okolím a krásnymi výhľadmi na rozsvietenú horskú obec. Atmosféru dotvoria sviečkové lampáše. Zahriať sa budete môcť čajom. Prechod trvá od 16.30 do 18.00.

Bizarné takty

Experimental improviztion horehronský dancehall zažijete v sobotu o 20.00 v Bombura klube. Zahrá slovenská kapela Nadgrúnský Diving a americké skupiny Flying Lotus a Loopata Makay. The Best of Song Hity minulého storočia, ale aj dnešnú komerčnú scénu si môžete tradične vychutnať v sobotu v Sirius clube.

Viessmann pohár

Cez víkend prebehne v Osrblí druhé kolo rýchlostných a vytrvalostných pretekov žiakov v biatlone.

Polročné prázdniny na Táľoch

Od soboty do pondelka môžu žiaci a študenti so samými jednotkami na polročnom vysvedčení lyžovať na Táľoch zadarmo. Navyše o zábavu sa postarajú animátori a DJ.

Rossignol Demo Tour + Boardlife Jam

Počas soboty môžete na Táľoch bezplatne testovať lyže a snowboardy značky Rossignol a tiež si aj zasúťažiť. Boardlife Jam je určený všetkým vrátane začiatočníkov, ktorí chcú vyskúšať nenáročné prekážky. Na svahu si budete môcť otestovať aj svoju rovnováhu a stabilitu. Celý deň bude sprevádzať hudba a zábava a moderovať bude známy snowboardista Jan Feyo Fejfar.

Verejné preteky v lyžovaní a lyžovanie s veľkou chuťou

V nedeľu sú na Táľoch pripravené verejné preteky v lyžovaní a tešiť sa môžete aj na gastronomický festival Lyžovanie s veľkou chuťou. Tentoraz si budete môcť pochutiť na sladkých prázdninových jedlách.

Spiritrow

Metalová kapela z apeninského polostrova dorazí v nedeľu do Bombura klubu. Vystúpi o siedmej večer.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk, TIK, Bombura.sk, Tale.sk, FB

Víkend 31.1.-2.2.2014
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM