Katarína Oravská Kultúra

Víkendové tipy: Lukostreľba, festival mládeže, bačovský deň aj korčuľovanie

Chcete vedieť, kam sa vybrať za zábavou v prvý septembrový víkend? Poradíme vám a zorientujeme vás vo svete aktuálnych kultúrnych a športových podujatí. Opäť prinášame prehľad víkendových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové tipy: Lukostreľba, festival mládeže, bačovský deň aj korčuľovanie
Zdroj: Webnoviny.sk

IV. Lukostrelecký turnaj

V piatok o 16.00 sa na dvore Základnej školy Pionierska 2 bude vyučovať a súťažiť v streľbe z luku. Vystúpi aj skupiny historického šermu Berezun z Brezna.

Zletuj sa s mladými alebo prvé randevú s mestom

Pod týmto dlhým názvom sa skrýva festival mládežníckej tvorivosti a prezentácia regionálnych umelcov. Akcia sa začne v piatok o 17.00 na námestí. Účinkovať budú finalisti súťaže Slávik Horehronia 2013, študenti umeleckých škôl, Loopata Makay a Horehronský Dancehall, Metafora, The Elements. Tešiť sa okrem toho môžete na filmovú projekciu, Zumba Brezno hity, mestských trubačov a lampióny prianí. Viac o podujatí čítajte v článku Breznianska mládež si dá rande v piatok na námestí.

Disco Latino

Latino rytmy budú dominovať v piatok večer v Sirius clube Brezno.

Hradné Huky 2013

Medzinárodný festival stredovekej až súčasnej gajdošskej hudby prebehne na nádvorí Hradu Slovenská Ľupča. Začne sa v piatok o 17.00 a pokračovať bude aj v sobotu o 16.30. Viac čítajte v článku Hradné Huky 2013 v Slovenskej Ľupči svetovo: Predstaví sa špička nielen gajdošskej hudby.

Balocký bačovský deň

Šiesty ročník podujatia sa uskutoční v sobotu pri kultúrnom dome v Čiernom Balogu o 9.00. Tešiť sa môžete na remeselný jarmok, baraní guľáš, hrče, ovčie syry, žinčicu, ukážku strihania oviec, výrobu oštiepkov a syra a bude sa aj súťažiť O najkrajší oštiepok. Okrem toho sú pripravené aj vystúpenia ľudovej hudby.

ŽP Šport Podbrezová – Slovan Duslo Šaľa

Zápas 8. kola 2. futbalovej ligy odohrajú železiari proti Šaľanom v sobotu o 15.30 na futbalovom štadióne Kolkáreň Podbrezová.

Metafora a The Shed

V sobotu sa v Dart clube s príchodom školského roka predstaví breznianska kapela Metafora a jej hosť večera kapela The Shed. Začiatok koncertu o 20.00.

Miloš Železňák Trio

Hudobný záber gitaristu, skladateľa a speváka Miloša Železňáka siaha od rocku cez blues až po jazz. Spolu s ďalšími dvomi hudobníkmi vystúpi v sobotu o 20.30 v Bom­bura klube.

The Best od Song

V sobotu sa môžete v Sirius clube Brezno zabaviť na hitoch od rokov 70-tych až po súčasnosť.

Verejné korčuľovanie

Prvé verejné korčuľovanie si môžete užiť v Aréne Brezno už tento víkend, a to v sobotu od 16.30 do 18.30 a v nedeľu už od 13.30 do 15.30. Vstupné pre dospelého je 1, 30 € a pre dieťa 1 €.

Kino Mostár: Hasta La Vista

V sobotu aj v nedeľu v rovnakom čase o 19.30 premietne breznianske kino belgickú tragikomédiu Hasta La Vista. Philip, Lars a Jozeph sú traja mladíci, ktorí milujú víno a ženy. Nič ich nezastaví, dokonca ani ich hendikep. Jeden je slepý, druhý na vozíku a tretí je ochrnutý. Vstupné 2 €. Film je nevhodný do 15 rokov.

Zdroj: Brezno.sk, Siriusclub.sk

Miloš Železňák Trio
1
Galéria
Víkendové tipy 6.9 - 8.9.2013
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM