Jakub Forgács Samospráva

Víťazstvo Kotlebu v BB kraji: V štábe Maňku zavládol šok!

Ešte väčší šok ako pred dvoma týždňami v štábe Ľudovíta Kaníka zažili dnes spolustraníci a priaznivci Vladimíra Maňku v krajskej centrále SMERu-SD v Banskej Bystrici. Voľby predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) totiž s pomerne vysokým náskokom vyhral Marian Kotleba.

Ilustračný obrázok k článku Víťazstvo Kotlebu v BB kraji: V štábe Maňku zavládol šok!
Zdroj: TASR

„Myslím si, že keby Kotleba kandidoval v ktoromkoľvek kraji, tak dosiahne podobný výsledok, snáď okrem Bratislavy. Je to problém celoslovenský a naozaj ho bude potrebné riešiť,“ boli prvé slová Maňku na výsledky volieb, v ktorých sa očakávalo práve jeho víťazstvo.

Ako ďalej uviedol, výsledky banskobystrických volieb sú „určitým protestom občana“. Kotlebovi voliči sú podľa neho v prvom rade jeho skalní, potom sú to ľudia, ktorí majú pocit, že niektoré veci sa neriešia tak, ako by sa mali a tretia skupina sú mladí ľudia, ktorí si povedali poďme voliť Kotlebu, nech je zábava.

Podľa neho bude musieť nastať zvrat v politike smerom k občanom. „Ľuďom budeme musieť hovoriť veci, ktoré majú pocit, že sa neriešia,“ pripomenul. Maňka zároveň vyjadril sklamanie nad tým, že v druhom kole volieb sa za neho nepostavila aj pravica. V reakcii na prehru ale nemieni odísť z politiky, kraju chce však aj naďalej pomáhať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM