Jakub Forgács Správy

Vlaky začnú v Banskobystrickom kraji jazdiť po novom: KTORÉ zrušia a KDE pribudnú?

V nedeľu 12. decembra začne platiť nový grafikon ZSSK. Ako sa zmeny dotknú obyvateľov Banskobystrického kraja?

Ilustračný obrázok k článku Vlaky začnú v Banskobystrickom kraji jazdiť po novom: KTORÉ zrušia a KDE pribudnú?
Zdroj: TASR/Ladislav Vallach

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v Banskobystrickom samosprávnom kraji: zastavuje v 144 stanici­ach/zastávkach, prevádzkuje dopravu na viac ako 580 km železničných tratí kraja. Ako ZSSK uvádza na svojom webe, od 12. decembra začne platiť nový grafikon. Ako sa dotkne cestujúcich?

Dôležité zmeny

Na prímestské spoje v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) s presahom do Žilinského samosprávneho kraja bolo nasadených spolu 21 nových moderných dieselmotorových jednotiek (DMJ) z europrojektu EU4. Nové jednotky sú nasadené na úseky Zvolen – Banská Bystrica – Brezno, Zvolen – Fiľakovo – Jesenské – Rimavská Sobota – Tisovec a Zvolen – Vrútky – Prievidza.

Na trati Banská Bystrica – Zvolen (T 170) bude rozšírená ponuka regionálnych vlakov. V hodinovom takte bude rýchle spojenie vlakmi kategórie R/REX doplnené hodinovým taktom Os vlakov a bude tým v pracovných dňoch vytvorený 30-minútový interval medzi vlakmi v čase dopravnej špičky.

Na traťovom úseku Banská Bystrica – Brezno prichádza k pravidelnému intervalovému rozloženiu vlakov počas celého dňa – očakávaná koordinácia s BUS. Rimavská Sobota bude pravidelne každú hodinu spojená s Jesenským, kde je možný prestup na vlaky R linky Košice – Zvolen, resp. na Os smer Fiľakovo.

Podrobné zmeny grafikonu nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM