Katarína Oravská Futbal

Vo futbalovej prípravke si deti budujú vzťah k pohybu

V prípravkách futbalového klubu ŽP Šport Podbrezová pravidelne pracujú s deťmi do 11 rokov. Mladučké talenty trénujú pod vedením skúsených trénerov. Svojho malého futbalistu môžete prihlásiť do prípravky aj teraz.

Ilustračný obrázok k článku Vo futbalovej prípravke si deti budujú vzťah k pohybu
Zdroj: YouTube.com

Jedna malá futbalistka

Aktuálne trénuje v prípravkách Futbalového oddielu ŽP Šport Podbrezová 60 malých hráčov, z toho jedno dievča. O tom, ako funguje práca s mládežou natočil klub pred časom video, ktoré je priložené v našom článku. „Chceme, aby si čo najviac ľudí na Slovensku uvedomilo, že šport a futbal sú pre mládež dôležité a aj v podmienkach slovenských futbalových klubov sa dostatok času a finančných prostriedkov venuje práve výchove mládeže,“ povedal Juraj Kuboš z marketingového oddelenia Železiarní Podbrezová.

Pohybový rozvoj

V prípravkách sa nepripravujú hráči len na rolu futbalistov. Všeobecne sa pohybovo rozvíjajú, získavajú vzťah k športu a utužujú vzťahy v kolektíve. V prípravkách trénujú hráči do 11 rokov. Mladé talenty sa delia do kategórií podľa veku. Podľa koordinátora pre mládež Július Szokeho je ideálny vek na začatie trénovania 6 – 7 rokov.

Na jedného trénera pripadá v ročníku prípravky 12 – 15 hráčov. Cez prázdniny trénovali na futbalovom štadióne v Brezne. Od septembra potom trénujú na starom ihrisku na Brezenskej ulici, počas zimy na umelej tráve pri Základnej škole Karola Rapoša alebo v telocvični školy alebo na umelej tráve v Podbrezovej v Skalici či v hale na Štiavničke. Svoje ratolesti (ročníky od 2003 nižšie) môžete do prípravky prihlásiť telefonicky, mejlom alebo aj osobne na tréningu vždy v piatok o 15.00 na ZŠ K. Rapoša – ihrisko s umelou trávou.

Súťaž stredoslovenských prípraviek

Tento rok sa prvýkrát zaviedla aj stála súťaž prípraviek. V rámci stredoslovenského regiónu bude o titul bojovať 10 družstiev. Prvý zápas bude už túto nedeľu o 10.00 v Pod­brezovej. Proti sebe nastúpia Skalica a MFK Detva.

Práca s futbalovou mládežou (prípravka)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM