Rôzne Správy

Vtipné príhody a situácie z breznianskych lekární: Zaručene pohnú kútikmi vašich úst

Mnohí si možno myslíte, že pracovať v lekárni je nuda. Samé inventúry, miešanie roztokov na lekársky predpis, státie pri pulte. Presvedčíme vás o opaku.

Ilustračný obrázok k článku Vtipné príhody a situácie z breznianskych lekární: Zaručene pohnú kútikmi vašich úst
8
Galéria
Zdroj: TASR

Zamestnanci lekární sa občas stanú súčasťou poriadne vtipného scenára. Zo strany zákazníkov k nim neraz prichádzajú poriadne „perly“. V breznianskych lekárňach sme skúmali a pátrali po najvtipnejších príhodách so zákazníkmi. Niekoľko z nich vám prinášame.

Pacient hľadal liek s názvom Lyrica – „Držíte aj liek Lyrica?“ Lekárnik odpovedal áno, na to ho pán prekvapil s hláškou „Hmmm ,tak to budete mať určite aj epiku a drámu.“ (zákazník zašpásoval, narážal na literárne druhy)

„Pred nedávnom ma operovali, menili mi kolenný kĺb a lekár mi predpísal liek Bradaxa. Držíte ho prosím?“ (pán mal na mysli liek Pradaxa)

Niekedy aj dĺžeň vo výslovnosti poriadne zaváži. Jedna pani tak hľadala záhadný Fraxisparín. (v skutočnosti je to Fraxiparine)

„Potrebujem ten sprej na dezinfekciu rán. Ako sa to len volá!? Semtonex či ako,“ pobavil mladík lekáreň. (na mysli mal Septonex)

„Raz sa u nás dokonca zastavil pán ktorý prišiel s vystrašeným výrazom a otázkou, či mu niečo hrozí, keď omylom zjedol manželkinu antikoncepčnú pilulku,“ pobavene poznamenala lekárnička.

V lekárni nám prezradili, že v skutku komické sú aj niektoré z nákupov, kedy ľudia hľadajú Dorithricin. Jeho názov pacienti vedia kadejako skomoliť.

„Trpím zápalovými bolesťami, reumou a lekár mi predpísal Admiral. Držíte ho?“ (skutočný názov je Almiral)

Údajne, odvážna partička miestnych mladých ľudí hľadala Paldoricín. „Jednoducho si z nás prišli vystreliť,“ poznamenala zamestnankyňa lekárne s úsmevom.

Foto: ilustračné

Lieky a lekarne
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM