Katarína Oravská Rôzne

Vychytávky, ktorými chcú prilákať na Horehronie záplavu turistov: Elektrobickyle, tourbus, zubačka či letecký trenažér

Odštartovala aktuálna letná sezóna na Horehroní. Do nášho regiónu láka turistov množstvo vychytávok. Medzi nimi sú aj elektrobicykle, tourbus, zubačka či letecký trenažér.

Ilustračný obrázok k článku Vychytávky, ktorými chcú prilákať na Horehronie záplavu turistov: Elektrobickyle, tourbus, zubačka či letecký trenažér
Zdroj: TASR

Odštartovala aktuálna letná sezóna na Horehroní. Destinačná organizácia oslovuje návštevníkov novými produktmi, ako aj kvalitnejšími službami.

Prepojenie so Zbojníckou strelou

Ako uviedol, Milan Gemzický, výkonný riaditeľ Klastra Horehronie a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Nízke Tatry Juh, novinkou je spustenie pravidelnej prepravy znovuzrodenou ozubnicovou železnicou z roku 1896 na trase Tisovec-sedlo Zbojská.

„Táto železnica je európskym unikátom. Premáva viaduktmi vo výške 30m, prekonáva prevýšenie 166m na úseku dlhom len 4700m,“ ozrejmil Gemzický.

Premávať bude aj obľúbená Čiernohronská železnica, a to nielen do Lesníckeho skanzenu. Počas víkendov bude prepojená aj na ozubnicovú železnice tzv. Zbojníckou strelou zo Salaša Zbojská. Užiť sa dá v lete aj v lyžiarskom stredisku Urbanov vrch v Čiernom Balogu. Cyklohotel ponúka širokú ponuku cyklovýletov a nachádza sa tu aj profesionálny letecký trenažér a športový areál.

Pridali elektrobicykle

Minulý rok zaviedli do ponuky požičiavanie elektrobicyklov na vybraných recepciách hotelov. Ich počet však bol nedostačujúci.

„Na pokrytie dopytu sme tento rok vytvorili požičovňu na Bystrej, ktorá doplní existujúcu ponuku o ďalšie elektrobicykle, ale aj klasické bicykle,“ uviedol Gemzický.

Elektrobicykle s dojazdom cez 100km sú vhodným prostriedkom pre menej zdatných návštevníkov na realizovanie výletov do okolia po skoro 700km značených cyklotrás.

Tourbus aj Cyklobus

Stálicami sú výlety lanovkami na Chopok s výhľadmi na Horehronie, Liptov či Vysoké Tatry a pre odvážlivcov adrenalínový zjazd bicyklami s prevýšením 960m. V prevádzke bude aj golfové ihrisko aj s akadémiou na Táloch a tiež lanový park Tarzánia.

Tak ako po minulé roky, aj túto sezónu bude fungovať Tourbus aj Cyklobus. Zľavy, resp. doprava zadarmo sú podmienené regionálnou kartou Horehronie Region Card. S touto kartou je napríklad doprava Tourbusom bezplatná. Preváža cyklistov, ako aj turistov z partnerských ubytovacích zariadení na vybraných trasách ku konečným lokalitám.

Za symbolické cestovné sa bude dať zviesť aj Cyklobusom. Ide o dotovanú dopravu pre držiteľov Karty Horehronca. Tú si môžu zakúpiť obyvatelia okresov Brezno, Banská Bystrica a Zvolen.

Quality Star

Novinkou je aj spustenie znaku kvality pre ubytovacie a stravovacie zariadenia. Klaster Horehronie ho zaviedol na jar. „Jeho úlohou je poradenstvo pre zapojené subjekty a následné hodnotenie s cieľom nárastu a udržania kvality poskytovaných služieb v prospech konečného spotrebiteľa – klienta,“ dodal Gemzický.

Absolútnou novinkou v našom meste bude otvorenie mestskej veže. Tá mala byť slávnostne sprístupnená už na Dňoch mesta. Avšak ako vysvetlil Gemzický, kvôli revíziám, ktoré je ešte nutné vykonať sa otvorenie odložilo na júl.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM