Katarína Oravská Rôzne

Vysmiaty gymnazista Jakub s ďalším mimoriadnym úspechom na konte: VIDEO z odovzdávania cien vo Varšave

Jakub Šalko je študentom štvrtého ročníka breznianskeho gymnázia. Úspešne reprezentuje nielen školu, ale aj naše mesto na Slovensku i vo svete. Na konto si pripísal víťazstvo v renomovanej súťaži. Aha, s akým úsmevom si prebral cenu v hlavnom meste Poľska.

Ilustračný obrázok k článku Vysmiaty gymnazista Jakub s ďalším mimoriadnym úspechom na konte: VIDEO z odovzdávania cien vo Varšave
Zdroj: YouTube.com

Jakub Šalko navštevuje maturitný ročník Gymnázia Jána Chalupku v Brezne. Zaujíma sa o prírodovedné predmety a úspešne reprezentuje školu aj náš región na predmetových olympiádach.

Za úspešnú reprezentáciu Slovenska a bronzovú medailu v medzinárodnej súťaži GENIUS Olympiad 2013, ktorá sa konala v USA za projekt Monitoring znečistenia horného toku rieky Hron, získal Pamätný list sv. Gorazda od ministra školstva.

Slovensko reprezentoval aj na finálne československej súťaže Expedice Mars 2012 v Belgicku. Za projekt Infračervená spektroskopia planetárnych hmlovín s pomocou Herschelovho vesmírneho observatória získal cenu Scientia Pro Futuro a nomináciu na EUCYS 2014 – Súťaž Európskej komisie pre mladých vedcov do 20 rokov. Súťaž sa konala teraz v septembri vo Varšave. Na renomovanej súťaži sa stal víťazom špeciálnej ceny XFEL – the European X-Ray Free-Electron Laser Facility.

S akým úsmevom si túto cenu prebral, sledujte vo videogalérii zo slávnostného ceremoniálu. Jakubova chvíľa v čase 2:16 :)

Jakub Šalko zvíťazil v renomovanej súťaži
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM