Katarína Oravská Rôzne

Vzdelávacie lavičky či vzorky kameňov: Oživenie sídliskového parku môže začať

Živo na sídlisku je zaujímavý projekt, ktorý obnoví a zatraktívni verejný priestor. Vieme, na čo všetko sa môžeme tešiť. Práce začnú pritom už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Vzdelávacie lavičky či vzorky kameňov: Oživenie sídliskového parku môže začať
Foto: Katarína Oravská

Už sme vás informovali o tom, že medzi dvadsaťjeden projektmi, ktoré podporí Nadácia Intenda v šiestom grantovom kole programu Oživujeme verejný priestor je aj projekt z Brezna. Čím oslovil hodnotiacu komisiu nápad Mareka Loceka si môžete prečítať TU.

O projekte sme zisťovali viac priamo od jeho autora. Podľa jeho slov projekt Živo na sídlisku vzniká so zámerom kultúrne a oddychovo oživiť miestnu časť Brezno – Mazorníkovo a dotvoriť zanedbané obytné bloky a sídliskové okolie. „Chce odštartovať prípravu a tvorbu oddychovej zóny, resp. malého parku v areáli pred kostolom. V ďalšom období sa počíta tiež so vznikom ucelenej relaxačnej a športovej plochy medzi kostolom a vnútroblokom MPČL. Pôjde o spoločný projekt sídliskovej komunity, farskej mládeže a dobrovoľníkov,“ povedal Locek.

Ako pokračoval, v rámci aktivít sa zrealizuje remeselnícky workshop a tvorivé dielne, v rámci ktorých sa zhotovia piknikové, resp. vzdelávacie lavičky, osadia sa tiež geologické vzorky kameňov súvisiacich s prírodným územím Horehronia. „V prácach sa má začať koncom júla 2014 a v závere leta sa v obnovenom parku uskutoční záverečný komunitný sídliskový happening,“ dodal Locek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM