Katarína Oravská Samospráva

Z 94 poslaneckých kandidátov je nezávislých až 40: Pozrite, ktoré strany sa najviac činili!

Kandidáti sa o naše hlasy uchádzajú, buď ako nezávislí, alebo bojujú s podporou politických strán, resp. koalícií, ktoré sa za nich postavili. Breznianski kandidáti sú nominantmi rôznych strán, pozrite, ktoré sa opakujú najčastejšie...

Ilustračný obrázok k článku Z 94 poslaneckých kandidátov je nezávislých až 40: Pozrite, ktoré strany sa najviac činili!
Zdroj: Webnoviny.sk

Poslaneckí kandidáti do breznianskeho zastupiteľstva vstupujú do predvolebného boja poväčšine s podporou zvrchu. Nie však všetci. Až 40 kandidátov sa rozhodlo zostať nezávislými.

Prevládajú smeráci

Pri prvom pohľade na zoznam kandidátov je jasné, že vládnuci SMER-SD najčastejšie úraduje aj v radoch uchádzačov o poslanecké stoličky. Nominantov SMERu-SD nájdete v troch zo štyroch volebných obvodov. Celkom ich je 18.

SMER-SD posunul svojho nominanta aj do boja o primátorské kreslo. S podporou tejto strany sa oň opäť uchádza súčasná hlava mesta Jaroslav Demian. Zvyšní štyria uchádzači a post primátora bojujú o naše hlasy ako nezávislí. Oficiálny zoznam TU.

Nezávislí v každom obvode

Každý obvod má tiež aspoň jedného kandidáta bez podpory strán. Najviac nezávislých je v prvom volebnom obvode, a to presne 16. Kompletný zoznam kandidátov na mestských poslancov podľa obvodov si pozrite TU.

Ďalšími stranami, ktoré najčastejšie stoja za menami kandidátov sú koalícia KDH, SDKÚ-DS a strana SNS. Obe majú na poslancov v našom meste po osem kandidátov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM