Katarína Oravská Rôzne

Zabíjačkové majstrovstvá na Zbojskej: Prihlásiť sa môžete aj vy!

Začiatkom decembra sa na Zbojníckom dvore v Zbojskej budú konať Nadregionálne majstrovstvá v zabíjačke. Organizátori 5. ročníka čakajú na prihlášky súťažných tímov.

Ilustračný obrázok k článku Zabíjačkové majstrovstvá na Zbojskej: Prihlásiť sa môžete aj vy!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako povedal Igor Pašmík zo Združenia pre rozvoj vidieka, uzávierka súťažiacich bude desať dní pred majstrovstvami, aby organizátori vedeli zabezpečiť potrebné veci v primeranom množstve.

Pre každý tím jedno prasiatko

Podujatie je zamerané na gastronómiu a súťažnú prípravu zabíjačkových špecialít. Tento rok ho naplánovali na 7. decembra. Medzinárodná súťaž je spojená s verejnou ochutnávkou vyrobených špecialít a voľnou ľudovou tradičnou zábavou.

„Počet súťažiacich v jednom tíme nie je presne určený. Sú to kolektívy od piatich do desiatich ľudí. Keď je ich málo, majú príliš veľa práce, ale keď ich veľa, môžu si pri práci prekážať. Každý tím dostane jedno celé prasiatko a základné suroviny. Družstvá si donesú svoje náradie a piecku, prípadne parák, kde budú špeciality variť,“ priblížil Pašmík.

Oslavy regionálneho jedla

Každoročne sú súčasťou zabíjačkových majstrovstiev aj sprievodné podujatia. „Spoločne na zabíjačke oslávime aj celosvetový Deň matky Zeme, budú to oslavy dobrého regionálneho jedla,“ dodal spoluorganizátor zo Združenia pre rozvoj vidieka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM