Rôzne

Začínajú mestské oslavy, budú aj vlastné guľáše, cyklojazda a koncerty

V horehronskej metropole začínajú mestské slávnosti Dni mesta Brezno, ktoré prinesú pestrý program počas celého víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Začínajú mestské oslavy, budú aj vlastné guľáše, cyklojazda a koncerty
Zdroj: Katarína Oravská

V horehronskej metropole začínajú mestské slávnosti Dni mesta Brezno, ktoré prinesú hudbu, spev, tanec, charitatívny turnaj, guľáše na námestí, cyklojazdu verejnosti, ale i vône rôznych špecialít, dobrú náladu a smiech. V piatok (25.5.) večer dostane do varu návštevníkov osláv spevák Adam Ďurica a skupina Polemic.

Ako informoval brezniansky magistrát, to, že ich kultúrne a spoločenské kolektívy sa nestratia nielen vo svojej oblasti, ale ani v gastronómii, sa v sobotu (26.5.) budú snažiť dokázať pri ochutnávke vlastných guľášov v rôznych častiach mestského parku.

Okrem divadelníkov, folkloristov, dychovkárov, šermiarov či dobrovoľných hasičov sa teraz postavia ku kotlu i zástupcovia mestských lesov.

„Už v podstate tradičný je charitatívny primátorský guľáš, zbierka z ktorého bude venovaná mladému Brezňanovi Jarkovi Brozmanovi. Aby čiastka odovzdaná pre chlapca s autizmom bola čo najvyššia, pomocnú ruku sa rozhodli podať aj organizátori III. ročníka podujatia Streetbal ľuďom,“ uviedli organizátori.

Pre ľudí, ktorí uprednostnia radšej bicykel, je od 13.00 h pripravená cyklojazda s nenáročnou trasou z Brezna do Pohorelej a späť.

Súčasťou osláv sú už niekoľko rokov delegácie zo zahraničných partnerských miest. Aj teraz strávia v Brezne predĺžený víkend a v sobotu popoludní sa zúčastnia i slávnostného položenia vencov k soche generála M. R. Štefánika. Hneď po pietnom akte nasleduje vyhodnotenie 23. ročníka medzinárodnej súťaže kresleného humoru a satiry „O Bomburovu šabľu“. Spolu s vernisážou sa uskutoční v priestoroch synagógy.

„Večer ešte pred záverečným ohňostrojom zažije centrum mesta aj ohňostroj energie a emócií v podaní populárnych Kandráčovcov a jednej z našich najlepších skupín IMT Smile. Medzi absolútne vrcholy určite bude patriť ich spoločný hit Sokoly,“ dodáva magistrát.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM