Jakub Forgács Správy

Zaujímavý PRIESKUM o obchvate Bystrice: Na otázke dopravných zápch sa zhodlo až 77,6 % ľudí

Výstavba rýchlostnej cesty R1 Pribina priniesla podľa obyvateľov zvýšenú bezpečnosť a plynulosť premávky. Prečítajte si, ako ľudia ohodnotili túto dôležitú cestnú tepnu nášho regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý PRIESKUM o obchvate Bystrice: Na otázke dopravných zápch sa zhodlo až 77,6 % ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Každý tretí respondent vedel povedať názov rýchlostnej cesty R1, ktorej súčasťou je aj severný obchvat v Banskej Bystrici. Na otázku, či ubudli dopravné zápchy vďaka vybudovaniu severného obchvatu mesta, odpovedalo áno 77,6 % respondentov. Zo všetkých opýtaných si 56,1 % myslí, že je v regióne menej dopravných nehôd práve vďaka vybudovaniu R1. Zvýšenie bezpečnosti a plynulosti premávky vníma dokonca až 91,7 % opýtaných.

Pre porovnanie, v nitrianskom regióne si myslí, že vybudovaním úsekov ubudli dopravné zápchy, až 78,7 % opýtaných. 70 % respondentov povedalo, že ubudlo aj dopravných nehôd. Na otázku, aké pozitíva regiónu priniesla R1, uviedlo 87,9 % opýtaných zvýšenie bezpečnosti a plynulosti premávky.

Prieskum bol realizovaný na vzorke 1 250 respondentov vo veku 18 až 65 rokov, ktorí cestu využívajú ako vodiči alebo spolujazdci aspoň raz týždenne. Prieskum verejnej mienky prebehol v decembri 2013.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM