Kristína Kožiaková Futbal

Železiari s novou posilou. Holanďan zaujal výkonmi v neďalekej Dukle

Na podbrezovský trávnik vybehne hráč z Holandska. V prípravnom období presvedčil trénerov svojou aktivitou aj nasadením.

Ilustračný obrázok k článku Železiari s novou posilou. Holanďan zaujal výkonmi v neďalekej Dukle
Zdroj: TASR

Holandský futbalista Endy Opoku Bernadina sa stal novou posilou ŽP Šport Podbrezová. S účastníkom Fortuna ligy podpísal vo štvrtok zmluvu na dve sezóny s platnosťou do júna 2018.

Mladý útočník (21) vyrastal v PSV Eindhoven, v mužskej kategórii sa presadil v drese RKC Waalwijk, za ktorý odohral 16 zápasov v druhej najvyššej holandskej súťaži a strelil jeden gól.

Na Slovensku pôsobil uplynulý polrok, pričom v drese banskobystrickej Dukly nastúpil 10-krát a strelil sedem gólov. Práve výkonmi v drese klubu spod Urpína zaujal trénerov Podbrezovej, ktorí sa ho rozhodli vyskúšať v letnom prípravnom období.

Bernadina nastúpil vo všetkých troch prípravných stretnutiach Podbrezovej, odohral 171 minút a strelil jeden gól v zápase proti Slovanu Liberec. „Práve v tomto zápase na ihrisku vynikal svojou aktivitou, nasadením a aj univerzálnosťou v ofenzívnom priestore, kde sa pohyboval na hrote útoku, ale aj v krídelných priestoroch,“ uvádza sa na klubovom webe „železiarov“.

Môže vás zaujímať:

Brezniansky futbal ožíva. FK Brezno po deviatich rokoch opäť vybehne na trávnik

Stredopoliar Breznaník je späť: Po desiatich rokoch sa vracia do Podbrezovej

Foto.ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM