Katarína Oravská Futbal

Železiari sa dočkali trojgólovej odmeny: Dunajská streda zažila zaucho

V desiatom kole Fortuna ligy nastúpil tím ŽP Šport Podbrezová proti tímu DAC Dunajská Streda. Prvý polčas bol pre domácich divákov nudný, bez väčšieho vzruchu. Po zmene strán sa už priestor pred oboma bránkami viac prevzdušnil, hostia v snahe vyrovnať otvorili hru.

Ilustračný obrázok k článku Železiari sa dočkali trojgólovej odmeny: Dunajská streda zažila zaucho
Zdroj: TASR

ŽP Šport Podbrezová – DAC D. Streda 3:0 (1:0)
Góly: 45. Vaščak, 62. Kochan z pok. kopu, 81. Vaščak. Rozhodca Jaška, ŽK: Nworah – Szabo, Ujlaky, Majerník, 1454 divákov.
ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský – Andrič, Kupčík, Minčič, Greško – Kochan – M. Pančík (85. Galo), Podio, Harvilko – Vaščak (81. Karaš) – Nworah (85. Snitka)
DAC D. Streda: Penksa – Turňa, Majerník (79. Struhár), Saláta, Szabo – Ujlaky (58. Sabler), Krišto, Straka, Antunovič (79. Stanič) – Jurčo, Brašeň

Nezáživný priebeh

Prvý polčas bol pre domácich divákov nudný, bez väčšieho vzruchu, no dopriali si ho v 45. min po góle Vaščaka. Dopomohol mu rohový kop, center Greška, predĺžená hlavička Minčiča a presná hlava Vaščaka, ktorá mimoriadnym spôsobom oživila nezáživný priebeh.

Obe mužstvá pozorne bránili a keďže akciám chýbala väčšinou myšlienka, tak sa im zahusťovať priestor perfektne darilo. Hostia prakticky nič neukázali, úvodný rohový kop si vynútili až v 34. min a nepresná hlavička Jurča v 44. min vyznela pre DAC dosť úboho.

Domáci sa snažili preraziť cez obranu viac, väčšinou stereotypne, s množstvom nepresných centrov. Menšiu pochvalu si zaslúžil za aktivitu Podio, v 14. min po jeho sóle nasledovala aj strela, ktorá tesne minula ľavú žrď. Aj tiesnený Nworah v 22. min neprekonal Penksu v bránke po strele ponad a domáci s miernou dávkou netrpezlivosti, ktorá sa odrazila chvíľami v bezradnej hre, čakali na gól až do 45. min.

K poistke penalta

Po zmene strán sa už priestor pred oboma bránkami viac prevzdušnil, hostia v snahe vyrovnať otvorili hru a umožnili také situácie, po akej síce v 50. min Vaščak poslal hlavičkou loptu do siete, no rozhodca mu odpískal faul na brankára. Aj Minčičova hlavička v 54. min volala po góle, na druhej strane konečne trafil bránku v dobrej pozícii Jurčo, strela to však bola slabšia a málo umiestená.

Železiarom pomohla k poistke penalta po faule Majerníka na Vaščaka, Kochan ju v 62. min premenil a navodil na štadióne víťaznú atmosféru. O minútu neskôr po peknej prízemnej strele ju mohol umocniť Harvilko, no brankár loptu vyrazil na roh. Zo snahy streliť kontaktný gól vyťažili hostia šancu Salátu s nepresnou strelou, viac však v 75. min zarezonovalo v hľadisku krásne sólo Podia a pekná strela M. Pančíka do šibenice. Jasné víťazstvo domácich skrášlil ďalší gól Vaščaka v 81. min po učebnicovej spolupráci s Nworahom a Harvilkom.

Hlasy po zápase

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: „Mňa potešilo víťazstvo a hlavne výkon, to je to, čo robí futbal futbalom. Výkon spĺňal určité parametre, boli sme kompaktní v obrane a aj v útoku. Súpera sme si dobre prečítali a za ten výkon sa hráči dočkali zaslúženej odmeny.“

Mikuláš Radványi, tréner DAC: „Čo sme si zaumienil, že budeme hrať, to sme vôbec nerobili. Vyhralo mužstvo, ktoré bojovalo, hralo agresívne, so srdcom, jednoducho to všetko sme o domácich pred zápasom vedeli. Naši hráči si mysleli, že si môžu dovoliť profesorský prístup, inkasovali sme v závere polčasu po štandardke, to sa nemôže stať, predtým netrafil v stopercentnej šanci Jurčo hlavou bránku. V druhom polčase opäť Jurčo spálil ďalšiu šancu, vzápätí Peter Majerník vyrobil penaltu a bolo rozhodnuté. Domáci mali väčšiu túžbu po víťazstve a aj si ho zaslúžili. Zažili sme zaucho, ďalšie prídu na najbližšom tréningu.“

Blažej Vaščak, strelec dvoch gólov Podbrezovej: „Muž zápasu, nie, dnes to len padlo na mňa. Hrali sme bojovne, spoločne sme sa na víťazstvo nadreli. Hostia boli v obrane konsolidovaní, od začiatku sa na ňu sústredili a príliš sa dopredu nehrnuli. Na ťažkom teréne sa horšie kombinovalo, my sme čakali na príležitosť, chvalabohu prišla zo štandardky, bola to síce ťažká situácia, no tento gól určil aj smer zápasu. Pred penaltou som si loptu prebral ešte pred šestnástkou, kľučku som robil dovnútra, bolo to minimálne na hranici. Tieto góly by mi mali pomôcť, dlho som na ne čakal a verím, že na moje konto ďalšie budú pribúdať.“

Peter Majerník, obranca D. Stredy: „Gól do šatne nám narušil psychiku, chceli sme dať hlavy hore, zlomila nás penalta, a potom sa už len dohrávalo. Bol to zápas, v ktorom nám nič nevychádzalo, aj fanúšikom sme sa za výkon ospravedlnili. Je nám to ľúto a pokúsime sa stratené body rýchlo vybojovať späť. Vonku sa nám nedarí, neviem, čím to je, či máme priveľa sebavedomia, doma hráme v pohode, vonku je to neslané, nevieme to zlomiť.“

Železiari sa dočkali trojgólovej odmeny
1
Galéria
Železiari sa dočkali trojgólovej odmeny
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM