Hokej Šport

Život na ľade: Breznianski hokejisti sa v reprezentácii nestratili

Kým ich rovesníci nemajú často žiadne hobby, oni tvrdo a zodpovedne makajú na ľade. Hokejový klub Brezno vychováva mladých hráčov, čo postupne prináša svoje ovocie.

Ilustračný obrázok k článku Život na ľade: Breznianski hokejisti sa v reprezentácii nestratili
Zdroj: Mesto Brezno

Aj túto sezónu sa totiž v dresoch reprezentácie v mládežníckych kategóriách objavilo viacero jeho odchovancov. V Poprade, Dolnom Kubíne a Novom Meste nad Váhom sa uskutočnili regionálne výbery hráčov do 15 rokov. Zúčastnila sa na nich aj pätica Brezňanov.

Na ceste za hokejovým snom

Do výberu v Dolnom Kubíne bolo nominované trio hráčov HK Brezno Šimon Šimko, Oliver Turňa a Hugo Lukačovič. Výber v Poprade absolvovali hráči Marcel Štefančík a Adrián Mešťan, ktorí sa momentálne vydali na skusy do Čiech, no vyrástli na breznianskom ľade.

„Chlapcom držíme palce v ďalšom napredovaní a budeme sa snažiť im na ceste za hokejovým snom pomáhať zo všetkých síl,“ povedal jeden z reprezentačných trénerov Ján Cpin.

Po návrate z repre kempu sa traja aktuálne pôsobiaci hráči v HK Brezno podelili o svoje prvé skúsenosti s reprezentačným družstvom aj s nami. Slovami chvály nešetril brankár Šimon Šimko:

Prístup celého realizačného tímu ku hráčom bol veľmi dobrý. Všetci chalani sa snažili a ukázali, aké majú schopnosti, navzájom sme sa podporovali a motivovali do tvrdej práce.“

Ako ďalej pokračoval, zo sústredenia si odnáša veľa pekných spomienok, nových skúseností a rovnako predsavzatie, že doma bude pracovať na svojej fyzickej kondícii.

Ťažké tréningy, ešte ťažšie zápasy

Útočník Hugo Lukačovič hodnotí svoje pôsobenie v reprezentačnom výbere hráčov do 15 rokov takisto veľmi pozitívne. „Všetci sme makali naplno, či na ľade alebo na suchu, bolo to veľmi náročné, ale myslím si, že som to zvládol celkom dobre. Po ťažkých tréningoch prišli ešte ťažšie zápasy, v ktorých sa všetci snažili dostať zo seba maximum,“ uviedol mladý hráč Brezna, ktorému sa podarilo streliť gól a na jeden aj prihrať.

Ako sám hovorí, z kempu si odniesol veľa cenných skúseností, pochvalu trénerov za prihrávky a techniku korčuľovania, ale aj chuť na sebe ďalej pracovať.

S podobnými pocitmi odchádzal z Dolného Kubína aj ďalší z trojice rytierov Oliver Turňa. Najnáročnejší bol podľa jeho slov úvodný deň kempu, ale vysoko hodnotí aj úroveň záverečného hokejového stretnutia.

„Zápas sa s ligou starších žiakov alebo kadetov nedal porovnať. Bol oveľa rýchlejší a fyzickejší, všetci sa snažili ukázať čo najviac, aby upútali pozornosť trénerov. Mňa pochválili za dobrú streľbu a prihrávky,“ vyjadril sa nádejný útočník. Veríme, že nielen o tejto trojici chlapcov, ktorí stále hája farby Brezna, budeme ešte počuť.

Zdroj: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM