Jakub Forgács Rôzne Správy

Zjazdové lyžovanie mladých láka. V Horehronskej lige už stovky lyžiarov

Mladých lyže lákajú a sú odhodlaní si zmerať sily! Prvé kolo pretekov Lesy Ski Cup odštartovalo len pred pár dňami a zožalo úspech!.

Ilustračný obrázok k článku Zjazdové lyžovanie mladých láka. V Horehronskej lige už stovky lyžiarov
13
Galéria
Zdroj: TASR

Štátny podnik Lesy SR v Banskej Bystrici podporuje mládežnícke lyžovanie, a preto podporil vznik Horehronskej ligy zjazdového lyžovania pre mládež pod názvom Lesy Ski Cup. Prvé kolo pretekov sa začalo v závere uplynulého týždňa na Donovaloch, finále je na programe 11. marca v banskobystrickom lyžiarskom stredisku Šachtičky.

„Podpora mládežníckeho športu, najmä takého, ktorý súvisí s prírodou a lesníctvom, patrí k prioritám podniku,“ konštatoval generálny riaditeľ podniku Lesy SR Marian Staník. Každé zo štyroch kôl podujatia organizuje niektorý z mládežníckych klubov zjazdového lyžovania. Lesníci zabezpečujú materiálne vybavenie pretekov, ceny pre víťazov, a tiež hry a súťaže pre deti, ktoré budú čakať na štart a na výsledky pretekov prostredníctvom lesných pedagógov.

Ako informoval hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek, na prvé kolo lyžiarskej ligy sa prostredníctvom internetovej stránky pretekaj.sk zaregistrovalo 223 nádejných lyžiarov a ďalšie prihlášky organizátori zaevidovali pred začiatkom pretekov. O tom, že sa záujem lyžiarskych nádejí o oficiálne prvý ročník Lesy Ski Cup neobmedzil iba na Horehronie, svedčia tiež prihlášky súťažiacich z Valčianskej doliny či Zuberca.

„Je to prísľub do ďalších kôl a zároveň výzva pre ostatných organizátorov,“ dodal člen organizačného tímu pretekov v Polomke Július Piliar.

Foto: ilustračné

Zima na Horehroní je TOP!
13
Galéria
Zdroj: Jaro Karak
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM