Barbara Dallosová Správy

Žlté autobusy by mohli premávať aj na Čierny Balog: RegioJet zvažuje predĺženie liniek

Moderné žlté autobusy s kompletným palubným servisom by mali postupne spájať čo najviac slovenských miest. Reč je však aj o turisticky atraktívnych lokalitách v našom regióne. Počíta prepravca so zastávkou v Čiernom Balogu, kde je lákadlom Čiernohronská železnica?

Ilustračný obrázok k článku Žlté autobusy by mohli premávať aj na Čierny Balog: RegioJet zvažuje predĺženie liniek
Zdroj: TASR

Vysoký komfort, nápoje a tlač zdarma, WiFi samozrejmosťou, prijateľné ceny. To sú lákadlá nových autobusov RegioJet. Z Banskej Bystrice do Nitry a Bratislavy vyrazil prvý spoj už včera (2.2.2015) o 5:30 ráno. Banskú Bystricu s Bratislavou spoja luxusné autobusy až sedemkrát denne. Ako jazdia a koľko stoja lístky čítajte TU.

Prepravca v budúcnosti plánuje linky rozširovať. Podľa PR manažérky spoločnosti Radky Štávovej sa o ďalších možných zastávkach v banskobystrickom kraji práve rokuje.

,,Zamerať sa chceme na turisticky zaujímavé miesta. Máme v pláne predĺžiť linku Bratislava-Nitra-Banská Bystrica o turistické destinácie v lokalitách stredného Slovenska. Zatiaľ čo spomínaná linka premáva denne, jej rozšírenie plánujeme len na soboty," uviedla Štávová.

Rozšíreniu liniek predchádza ešte dôsledná príprava, RegioJet ale dlho čakať nechce. Skloňuje sa už tohtoročná jar. ,,Potiahnuť linky ďalej počas víkendov by sme chceli stihnúť už tohtoročnú sezónu, teda do apríla, prípadne mája 2015. Všetko ale treba časovo naplánovať, aby boli tieto linky účinné a aby sa napríklad nestalo, že cestujúci bude niekoľko hodín cestovať a potom bude mať len dve hodiny aby si prezrel turistické miesto, kým ho autobus vezme znovu naspäť," vysvetľuje.

A o akých mestách je teda reč? Podľa Štávovej má prepravca vytipovaných niekoľko lokalít, niektoré z nich sú ale len v štádiu zvažovania. ,,Sľúbiť môžeme zastávky v Čiernom Balogu, kde je lákadlom Čiernohronská železnička, kúpeľné mesto Brusno, alebo Chopok. Uvažujeme tiež nad historickými mestečkami Kremnicou a Banskou Štiavnicou," dodáva Šťávová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM