Jakub Forgács Správy

Zmena v zložení Národnej rady: Tragicky zosnulého poslanca Bindera by mal nahradiť Brezňan!

Pri tragickej dopravnej nehode zahynul poslanec NR SR za stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Ondrej Binder. Poznáme meno človeka, ktorý by mal za neho zasadnúť do poslaneckej lavice. A dokonca je z Brezna!

Ilustračný obrázok k článku Zmena v zložení Národnej rady: Tragicky zosnulého poslanca Bindera by mal nahradiť Brezňan!
Foto: Rastislav Búgel

Zosnulého poslanca Národnej rady SR za ĽSNS Ondreja Bindera by mal v parlamente nahradiť Ján Mora (32), odborný referent z Brezna.

V strane ĽSNS nejde o prvú zmenu. Krátko po voľbách sa vzdal mandátu obvinený Andrej Medvecký, za ktorého nastúpil Milan Mazurek, Mora je na kandidátke ĽSNS ďalší v poradí. Podmienkou, aby sa Mora mohol ujať mandátu, je zloženie ústavou predpísaného poslaneckého sľubu. Stane sa tak zrejme už na najbližšej májovej schôdzi parlamentu.

Binder zahynul dnes pri autonehode, ktorá sa stala krátko predpoludním medzi Banskou Štiavnicou a Banskou Belou. Informáciu potvrdil poslanec parlamentu za ĽSNS a riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja Milan Uhrík. Čo bolo príčinou dopravnej nehody, nevedel zatiaľ ani on sám.

„Dopravná nehoda sa stala tri kilometre za Banskou Štiavnicou v smere na Banskú Belú. Polícia je stále na mieste a prípad dokumentuje,“ reagovala pre banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová. Polícia poskytne bližšie informácie neskôr. Potvrdila, že vodič pri autonehode zahynul.

O tragickom úmrtí poslanca Bindera ako prvý informoval portál tvnoviny.sk. Podľa jeho informácií mal poslanec so svojím autom naraziť do zvodidiel, pravdepodobnou príčinou bol údajne epileptický záchvat.

Čítajte tiež:

Tragická udalosť: Kotlebov poslanec Ondrej Binder mal smrteľnú nehodu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM