Kristína Kožiaková Rôzne

Brezniansky rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

Ubiehajú posledné dni roka a prichádza čas obzrieť sa dozadu. Vybrali sme pre vás desať zaujímavých okamihov, ktoré rok 2015 priniesol do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Brezniansky rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to
Foto: Stanislav Spáč / Zdroj: Dnes24.sk

Kalendárny rok, s ktorým sa už onedlho budeme definitívne lúčiť, nebol v Brezne skúpy na pekné či prekvapivé momenty, zaujímavé stretnutia, milé situácie… Mnoho z nich sa podarilo zachytiť a spolu tvoria akúsi mapu toho, aký rok majú Brezňania za sebou.

O mnohé výjavy sa postarali ľudia, o niektoré príroda, o iné dokonca štvornohí miláčikovia. Pozrite si desať fotiek z roku 2015, zachytávajúcich rôzne situácie na rôznych miestach v Brezne

Adventné nedele (Foto č.1)

Opäť tu máme čarovné obdobie adventu a najkrajšie sviatky v roku sú každým dňom bližšie. Pozrite v akom duchu sa niesla atmosféra prvej adventnej nedele na breznianskom námestí a čo nás ešte čaká.

Stavanie mája (Foto č.2)

Aj tento rok sa tradične na námestí M.R. Štefánika staval máj. Sledovali to desiatky Brezňanov. Chlapská sila však na jeho postavenie vonkoncom nestačila!

Dni mesta Brezno (Foto č.3)

Dni mesta mali tohto roku špeciálnu príchuť. Konali sa totiž pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky o Brezne. Aj preto bol kultúrny a športový program pestrý. Na svoje si počas štyroch dní prišli všetky vekové kategórie.

Výstavba vytúženého obchvatu (Foto č.4)

Mnohí obyvatelia Brezna neverili, že sa niekedy obchvatu mesta dočkajú. Niet sa, čo čudovať, hovorí sa o ňom už celé roky. Doteraz však vždy zostalo len pri slovách. Tie sa konečne napĺňajú. Na námestí poklepali základný kameň stavby.

Lampiónový sprievod (Foto č.5)

Lampiónový sprievod so silným posolstvom, pri ktorom sa mnohým tlačili slzy. Z námestia vyleteli lampióny šťastia do neba s jasným odkazom. K deťom sa pridali aj dospelí. Pozrite si fotky.

Krst nového Tuláčika (Foto č.6)

Tuláci mali svoj veľký deň, ich nový domov je pokrstený a otvorený. Pocty, mať svojich vlastných krstných rodičov sa dostalo aj niektorým tulákom.

Blesky nad Breznom (Foto č.7)

V noci sme mohli nad našimi hlavami sledovať fascinujúce obrazy, keď tmu pretínali zväzky bleskov nasledované mocným bitím hromov.

Nádherné fotografie Horehronia (Foto č.8)

Klaster Horehronie vyhodnotil výsledky v sútaži „Horehronie Vašimi očami“. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a svoj pohľad na Horehronie poslalo takmer 60 nadšencov fotografie.

Ondrejský… (Foto č.9)

Stánky už lemujú celé námestie. Brezňania si prezerajú tovar a ochutnávajú tradičné a aj netradičné jedlá a nápoje. Pozrite si aké dobroty na vás čakajú a najmä, koľko za ne zacvakáme…

Prvý Horehronský Gurmanfest (Foto č.10)

Horehronský Gurmanfest dopadol nad očakávania organizátorov. Prišlo vyše 4-tisíc ľudí. Poslední návštevníci odchádzali až neskoro večer. Nultý ročník mal za cieľ prezentovať špeciality horehronskej kuchyne. Súčasťou podujatia boli aj haluškové majstrovstvá. Pozrite si to v obrazoch.

Rok 2015 v Brezne: Pripomeňme si 10 najlepších momentov
10
Galéria
Foto: Stanislav Spáč
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM