Kristína Kožiaková Rôzne

FOTO: Lahôdka pre milovníkov histórie. V Brezne sa predstavia legendárne Velorexy

Horehronie bude priam dýchať históriou. Postarajú sa o to veterány, ktoré potešia oko nejedného motoristu. Kde všade ich budeme môcť obdivovať?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lahôdka pre milovníkov histórie. V Brezne sa predstavia legendárne Velorexy
Zdroj: Hostel Tale

Velorex, alebo inak nazývaný Hadraplán, je dnes už auto dýchajúce históriou. Aj napriek tomu, že ho ešte mnohí možno zažili. Mladšia generácia síce tieto autá z ulíc nepozná, ale určite sa im do pamäte vryli vďaka kultovému filmu Vrchní prchni. Aké majú na Horehrnoní plány?

V hosteli Tále sa uskutoční už tretí ročník zrazu Velorexov a historických motocyklov. „Program začína už v piatok jazdou Horehroním a návštevou múzeí,“ prezradil nám jeden z organizátorov Peter Zábojník. V sobotu si historické stroje užijú časovku smerom na Hotel Srdiečko.

Velorexy sa podľa informácií z klastra Horehronia zúčastnia aj akcie s názvom Gurmánfest. „Velorexy navštívia našu akciu v obednajších hodinách, takže okrem iného môže prísť zblízka obdivovať aj tieto krásne historické autá,“ prezradila nám Kristína Šajgalíková z Klastra Horehronie.

Poobede potešia oko nejedného Brezňana. Na námestí sa predstavia Velorexy v plnej kráse v sobotu o 15:00, kde bude prebiehať vyhlásenie najkrajšieho spomedzi zúčastnených áut. O šestnástej hodine potešia svojou prítomnosťou aj čiernobalocké publikum. „Tak ako minulí rok sa vydajú na cestu popri historickej parnej lokomotíve smerom do skanzenu,“ dodal na záver Zábojník.

Pozrite si unikátne zábery z návštevy Horehronia v minulom roku!

Môže vás zaujímať:

Čo sa oplatí zažiť v Brezne a okolí? 10 víkendových akcií na jednom mieste

TOP 5 atrakcií v blízkosti Brezna: Kam sa počas leta oplatí vyraziť s deťmi?

V OBRAZOCH: Nenechajte si v Brezne ujsť historické veterány
37
Galéria
Zdroj: Hostel Tale
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM