Kristína Kožiaková Rôzne

Mýto bude rozvoniavať dobrotami. Špeciálny bus z Brezna k nim odvezie zdarma!

Vychýrená akcia sa opäť po roku vracia do Mýta pod Ďumbierom. Kulinárske umenie šéfkuchárov spestrí jedinečný program a súťažiť sa bude aj o Horehronský pohár.

Ilustračný obrázok k článku Mýto bude rozvoniavať dobrotami. Špeciálny bus z Brezna k nim odvezie zdarma!
Zdroj: TASR

Po roku sa dočkáme v poradí druhého Horehronského Gurmánfestu. Konať sa bude 29. – 30.júla 2016 v areáli lyžiarskeho strediska Ski centrum Mýto.

Kulinárske umenie

Počas minuloročného Gurmánfestu nebola núdza hlavne o halušky, čo prilákalo bezmála 4000 ľudí. Tento rok to bude o niečom inom. Podrobnosti nám ozrejmil výkonný riaditeľ destinačnej organizácie Klaster Horehronie, ktorá je jedným s organizátorov, Milan Gemzický.

„Základnou myšlienkou festivalu je prezentácia kulinárskeho umenia reštauračných zariadení z Horehronia. Namiesto klasických „akciových“ stravovacích stánkov, návštevníkom varia šéfkuchári najlepších reštaurácií a to hotelových, penziónových alebo zo salaša v našom regióne,“ prezradil Gemzický a dodal, že samotné varenie začne v sobotu od 10:00 a bude prebiehať počas celého dňa.

Horehronský pohár

Návštevníci, kuchári amatéri, ako aj profesionáli sa budú môcť zapojiť do súťaže o Horehronský pohár, kde s pridelenými ingredienciami budú musieť navariť čo najlepšie jedlo. To bude hodnotiť odborná porota na čele s Vojtom Artzom.

Okrem kuchárov sa podľa riaditeľových slov môžu so svojimi miestnymi špecialitami predstaviť aj mestá a obce z regiónu, ktoré budú variť a rozdávať návštevníkom degustačné vzorky.

Samozrejmosťou Gurmánfestu bude aj tento rok bohatý program na javisku. V piatok 29. júna začne festival koncertom kapely Hex a predskokanom budú Oblastné skutočnosti s veľkou oldies party s laserovou show.

„Sobotný hudobný program zabezpečia: spevácka skupina Rosa, tanečná skupina CreDance, folklórne súbory Urpín, Decká ze Skoronic a miestny detský súbor Klások,“ konkretizuje program riaditeľ.

Busom zadarmo

Ako nám prezradil ďalej organizátor, podporí podujatie aj kyvadlovou dopravou. „Z Brezna do Mýta pod Ďumbierom bude premávať veľký autobus, ktorý bude pre návštevníkov Gurmánfestu zdarma a v oblasti Mýto pod Ďumbierom, Bystrá, Tále, Chopok menší autobus, určený prioritne pre ubytovaných hostí, aby sa predišlo preťaženiu cestnej premávky,“ upresnil Gemzický.

Ak sa chcete dostatočne navnadiť na túto akciu, pozrite si fotky z minuloročného Gurmánfestu v našej galérii!

Môže vás zaujímať:

Za zábavou netreba chodiť ďaleko. NAJ letné víkendové tipy pre Brezňanov

Milovníci tradícií majú dôvod na radosť. Kedy v Brezne obnovia hugánske trhy?

Horehronský Gurmanfest dopadol nad očakávania organizátorov
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM