Kristína Kožiaková Kultúra

FOTO: Top šéfkuchári, Hex aj remeselníci. Horehronie rozvoniavalo dobrotami

Oslava chutného jedla na Horehroní má za sebou druhý úspešný ročník. Ako to vyzeralo na obľúbenej akcii v Mýte pod Ďumbierom, sa dozviete v našej fotoreportáži!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Top šéfkuchári, Hex aj remeselníci. Horehronie rozvoniavalo dobrotami
Foto: Stanislav Spáč

V areáli lyžiarskeho strediska v Mýte pod Ďumbierom v našom okrese sa počas uplynulého víkendu uskutočnil v poradí druhý ročník podujatia Horehronský Gurmánfest. Ako tvrdí organizátor Klaster Horehronie, jeho cieľom je prezentácia kulinárskeho umenia reštauračných zariadení z Horehronia. S miestnymi špecialitami sa mohli prezentovať aj mestá a obce z tohto regiónu, ktoré varili a rozdávali ľuďom degustačné vzorky.

Šéfkuchári aj skvelý program

Kým návštevníkom počas dňa varili šéfkuchári najlepších reštaurácií, či už hotelových, penziónových, alebo zo salaša, kuchári amatéri, ale i profesionáli sa mohli zapojiť do súťaže o Horehronský pohár. S pridelenými ingredienciami museli navariť čo najlepšie jedlo. Hodnotila ho odborná porota na čele so známym top šéfkuchárom Vojtom Artzom.

Počas piatkovej noci sa predstavila hudobná skupina Hex s predskokanom Oblastné skutočnosti. V sobotu, aby ľuďom lepšie chutilo, na dobrú náladu im vyhrával aj folklórny súbor Urpín, miestny detský súbor Klások, spevácka skupina Rosa aj Brezňanom známa kapela Los Babrakos.

Remeselníci či hadraplány

Na Gurmánfeste sa okrem iného prezentovali rôzni výrobcovia a ľudoví remeselníci z blízkeho aj ďalekého okolia. Zastávku si na festivale spravili historické vozidlá Veloex inak zvané hadraplány, ktoré potešili nejedného návštevníka.

Celodenné gurmánske podujatie v Mýte pod Ďumbierom je súčasťou akcií, ktoré organizuje Klaster Horehronie. Jeho úlohou je rozvíjať cestovný ruch v tomto regióne, združuje všetky významné podnikateľské subjekty cestovného ruchu a niektoré obce i mestá ako Brezno či Tisovec.

Pozrite si zábery z druhého Gurmánfestu v našej fotogalérii!

Môže vás zaujímať:

FOTO: Parádny hubársky úlovok z Tálov. Nálezca v sebe nezaprel humoristu

Posledných 7 dní v Brezne v kocke: TOP 5 najčítanejších článkov

V OBRAZOCH: Gurmánsky zážitok v Mýte pod Ďumbierom
21
Galéria
Foto: Stanislav Spáč
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM