Kristína Kožiaková Iné športy

Krásna akcia už onedlho v Brezne. Beh mestom pre zdravie so šľachetným cieľom

Ak máte chuť zašportovať si a popri tom prispieť dobrej veci, zbystrite pozornosť. Jarný beh ulicami Brezna spája oboje. Viac info v článku!

Ilustračný obrázok k článku Krásna akcia už onedlho v Brezne. Beh mestom pre zdravie so šľachetným cieľom
Zdroj: TASR

Pre Brezňanov mesto pripravilo zaujímavú akciu. Nielenže pobežíte v ústrety svojmu zdraviu, ale pomôžete aj dobrej veci. „Mesto Brezno sa rozhodlo zorganizovať pre širokú verejnosť Jarný beh pre radosť. Preto pre radosť, lebo Jarný beh je vnímaný ako nesúťažné bežecké podujatie. Zúčastniť sa môžu všetci, ktorí si chcú vyskúšať odbehnúť 1,8 km dlhú trať. Pobeží sa ulicami mesta Brezno bez ohľadu na vek, či pohlavie,“ prezradil nám Miroslav Baran z odboru kultúry a športu v Brezne.

Podujatie sa uskutoční 7. mája 2016 (sobota) a štart je naplánovaný o 15:00. Netreba sa naň prihlásiť, ale priamo na mieste bude od 14:15 do 14:50 prebiehať prezentácia .

„Štart bude na južnej strane námestia a trať bude pokračovať po ulici Boženy Němcovej na ulicu Malinovského, Krčulovej, Fučíkovej a Laskomerského a späť na námestie po ul. Boženy Němcovej. Cieľ bude opäť na južnej strane námestia,“ kontretizoval Miroslav Baran.

Podľa jeho slov si všetci účastníci Jarného behu pre radosť môžu svoj výsledný čas pozrieť na časomiere, ktorá bude umiestnená v cieli. Opäť o rok môžu bežci zistiť, či sa zlepšili alebo zhoršili.

„Beh bude mať taktiež charitatívny rozmer. Výťažok zo zbierky poputuje bývalému futbalistovi Lukášovi Amrichovi z Brezna, ktorý je po ťažkej autonehode už roky v bdelej kóme,“ dodal na záver.

Po dobehnutí do cieľa si nenechajte ujsť ďalšiu krásnu akciu, ktorá sa na námestí bude konať – Míľa pre mamu.

Môže vás zaujímať:

Obľubené podujatie mamičiek v Brezne: Pozrite si program ako prví

Štart nového mesiaca so šikovným prehľadom. Čo prinesie prvý májový týždeň v Brezne?

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM