Kristína Kožiaková Rôzne

Krásny úspech breznianskej školy. Dostala ocenenie za inšpiratívnosť

Základná škola v Brezne zabodovala v rámci celoslovenského projektu. Netradičné aktivity žiakov zaujali natoľko, že sa dočkala ocenenia. To sa ušlo iba šiestim školám!

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech breznianskej školy. Dostala ocenenie za inšpiratívnosť
Zdroj: Dnes24.sk

Koľko vody sa skrýva v notebooku, kožených topánkach alebo v kile paradajok? Čo sa deje s plastovou fľašou v oceáne? Ako funguje čistiareň odpadových vôd? Aj toto boli otázky, na ktoré hľadali odpovede žiaci základných škôl.

25 školských tímov zložených z jednej pani učiteľky a dvoch žiakov zapojených do projektu Tajný život vody spoznalo odpovede a pomohlo ich odhaliť svojim kolegom, spolužiakom a celej školskej komunite. Šesť najinšpiratív­nejších z nich sme ocenili cenami v celkovej hodnote 1200 eur.

„O tom, ako bude vyzerať Deň vody rozhodovali najmä žiaci a musím uznať, že aktivity, ktoré svojim spolužiakom, učiteľom a širšej školskej komunite pripravili, boli naozaj zaujímavé. Monitoring kvality a znečistenia vôd, vodné bary, pokusy, ankety, virtuálna voda a mnohé iné. Výber tých najinšpiratív­nejších bol naozaj náročný," hovorí koordinátorka projektu Tajný život vody, Katarína Cesnaková zo Živice.

Ocenenými školami sú:

  • Základná škola, Lúčna 8, Divín
  • Základná škola, Školská 482, Hliník nad Hronom
  • Základná škola P. Kellnera Hostinského, Družstevná 835, Rimavská Sobota
  • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, Brezno
  • Evanjelické gymnázium, Jesenského 836, Tisovec
  • Základná škola s materskou školou Vagonárska, Poprad – Spišská Sobota

„Pozeráme sa na vodu z environmentálneho hľadiska. Zisťujeme, ako ju svojim správaním ovplyvňujeme a ako ju dokážeme chrániť. Pomáhame na školách vytvoriť „siete informácií“, kde budú mladí ľudia samostatne viesť vzdelávanie pre svoju školskú komunitu," informovali realizátori projektu Tajný život vody Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica.

Môže vás zaujímať:

Breznianski škôlkári, palec HORE: Aha, čo všetko stihli vyčistiť! FOTO

Krásna akcia venovaná Zemi: Príkladom idú práve najmenší, FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM