Kristína Kožiaková Rôzne Rôzne

Nad schátralou telocvičnou visí otáznik: Dostane Brezno zelenú a dočkáme sa jej znovuzrodenia?FOTO

Už v najbližších dňoch sa dozvieme či šport v Brezne a na Horerhoní dostane ranu pod pás alebo mu konečne svitá na lepšie časy. Je multifunkčná športová hala v Brezne len mystika alebo sa priblížime o krôčik k realite?

Ilustračný obrázok k článku Nad schátralou telocvičnou visí otáznik: Dostane Brezno zelenú a dočkáme sa jej znovuzrodenia?FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár dňami vyzýval primátor Tomáš Abel na svojom facebookovom profile.

„Priatelia, prosíme Vás o podporu. Na rokovaní zastupiteľstva BBSK (9.10. od 14 hod. – piatok) v Kultúrnom dome, Bartošova Lehôtka 81, Kremnica, bude pod bodom 9.1 prerokovaný zámer prevodu vlastníckeho práva k bývalej telocvični pri plavárni z vlastníctva BBSK do vlastníctva mesta Brezno.“ Ako už dnes vieme, tento bod sa na zastupiteľstve BBSK neprerokoval z dôvodu, že zastupiteľstvo BBSK prerokovalo len prvé štyri body. Rokovanie bolo prerušené a uvedený bod by mal byť prerokovaný dňa 26.10.2015 v Ban­skej Bystrici.

Má telocvičňa šancu?

„Za účelom prevodu som OSOBNE oslovil predsedu BBSK – Ing. Mgr. M. Kotlebu, všetkých poslancov BBSK za okres Brezno aj predsedov poslaneckých klubov BBSK. Všetci oslovení prisľúbili osobnú podporu zámeru prevodu a tiež podporu príslušných poslaneckých klubov.“

„Telocvičňa niekoľko rokov chátra a je v katastrofálnom stave“ ozrejmuje dalej primátor a dodáva že poslanci BBSK by mali 26.10.2015 roz­hodnúť, či Brezno a Horehronie môže začať reálne uvažovať o NOVEJ MULTIFUNKČNEJ ŠPORTOVEJ HALE alebo šport opäť utrpí porážku.

„Našim cieľom je túto telocvičňu v najbližších rokoch rekonštruovať a podporiť viaceré športové kluby pôsobiace v Brezne a v okolitých obciach. Verím, že nás poslanci podporia a opäť športovo porastieme. Aj keď som už počul viaceré dôvody prečo sa majú niektorí poslanci zdržať, nezúčastniť alebo nepodporiť zámer, verím, že zvíťazí zdravý rozum a politické divadlo pôjde bokom.“ Vyjadril sa jasne k danej problematike na svojom profile.

Primátor si myslí, že ak sa prevod neschváli, telocvičňa bude chátrať ďalšie roky a pre športovcov v Brezne to bude jednoznačne úder pod pás.

Podpora od ľudí

O tom ako primátor používa svoj facebook-ový profil už vieme. Na tomto prípade vidíme, ako ľudia dokážu spätne vrátiť podporu svojimi komentármi prípadne zdieľaniami.

„Som veľmi rád ako ľudia zareagovali a zámer naozaj podporili. Like v rámci výzvy dalo zámeru 299 ľudí a 214 ľudí zdieľalo status s výzvou na podporu prevodu. Mnohí sa zapojili podpornými komentármi.“ Na otázku z akých finančných prostriedkov plánuje, ak sa zámer podarí, rekonštruovať telocvičňu odpovedal jednoznačne. „Rozprávať o tom z akých peňazí bude realizácia financovaná je predčasné hovoriť z dôvodu, že v prvom rade musí prebehnúť prevod vlastníckeho práva k tomuto objektu.“

Môže vás zaujímať:

Keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma: 5 vecí, bez ktorých by Brezno nebolo Breznom

Foto:Mesto Brezno

Schátralá telocvična na pretrase:Dočká sa Brezno prevodu vlastníctva?
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM