Katarína Oravská Správy

Nezamestnaní Brezňania vo veľkom skrášľujú mesto: Pozrite sa, do čoho sa pustili

Mestský úrad, škôlky či zvonica sú krajšie. Ruku k dielu priložili dlhodobo nezamestnaní Brezňania. Začiatkom roka sa mesto zapojilo do projektu, v rámci ktorého sa vytvorilo 11 miest. Už vidno výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Nezamestnaní Brezňania vo veľkom skrášľujú mesto: Pozrite sa, do čoho sa pustili
Foto: Katarína Oravská

Mesto sa zapojilo do projektu na podporu integrácie znevýhodnených skupín na trhu práce s osobitným zreteľom na marginalizované rómske komunity. Projekt Komunitná synergia mesta Brezno sa realizuje s podporou Európskeho sociálneho fondu. Vytvorených bolo 11 pracovných miest pre dlhodobo nezamestnaných, ktorí majú problém s uplatnením sa na trhu práce.

„Prax ukázala, že títo ľudia vedia a chcú pracovať a významne pomáhajú pri skrášľovaní nášho mesta,“ píše sa k projektu na webe mesta.

Stihli toho už pritom naozaj dosť. Podieľali sa na oprave fasád a omietok mestského úradu, ktorý tiež vymaľovali a upratali a urobili aj drobné opravy. Ruku k dielu priložili aj pri rekonštrukciách predškolských zariadení. V materských školách na ul. Dr. Clementisa, Hradby, Nálepkovej a Mazorníku sa maľovalo, opravovalo i upravovalo vonkajší terén. Deti tak po prázdninách prídu do krajšieho prostredia. Nezabudlo sa pritom ani na Základnú umeleckú školu v Brezne, kde sa prerezali strom, opravili obklady v sociálnych zariadeniach a tiež sa vymaľovalo.

V súčasnosti sa podľa mesta pracuje na obnovení parkovacích plôch. Skrášlili aj zvonicu, ktorá bola vymaľovaná, bolo opravené schodisko, vyčistené priestory a vykonané prípravné práce na inštaláciu osvetlenia. Na nábreží pri Hrone opravili šachovnicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM