Kristína Kožiaková Rôzne

VIDEO: Profesionálny pokrový hráč z Horehronia. Pri blafovaní mi najviac pomáhajú skúsenosti

Pavel Chalupka nechodí každý deň do práce. Živí ho hranie pokru, ktoré považuje za profesiu ako každú inú. Koľko hodín denne mu venuje a aký je jeho najväčší sen? Viac prezradil v rozhovore!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Profesionálny pokrový hráč z Horehronia. Pri blafovaní mi najviac pomáhajú skúsenosti
Zdroj: Pavel Chalupka

Pavel Chalupka je profesionálny hráč pokru, ktorý roky žil v dedine neďaleko Brezna, Závadke nad Hronom. Na nedávnom pokrovom turnaji vo Viedni obsadil skvelé druhé miesto s výhrou 7130 eur. Či bola toto jeho najväčšia výhra, kam všade cestuje a ako vyzerá jeho pracovný deň, si môžete prečítať v rozhovore.

Ako si sa dostal k pokru?

Na bývalej stanici DSF (televízna stanica) som videl nejaké záznamy z pokru, kde boli kopy peňazí na stole a napadlo mi, že by nebolo zlé, niečo z toho vyhrať. :)

Často cestuješ za turnajmi? Podľa čoho si vyberáš, kde budeš hrať?

Teraz bývam vo Viedni, kde je dosť pokrokových turnajov, takže necestujem až tak veľa. Snažím sa vyberať len tie najlepšie turnaje, medzi ktoré patri napr. EPT Praha, EPT Barcelona a Irish Open Dublin c4 WSOP v Las Vegas

Vyberám si ich podľa toho, kde sú najslabší hráči. Týmto sú známe hlavne južanské národy ako napríklad Taliani, Španieli, či Francúzi. Občas však zvolím aj nejakú atraktívnu destináciu, kde spojím prácu s dovolenkou. Naposledy to bolo Grécko a Bahamy.

Na živé turnaje cestujem približne šesťkrát do roka. Väčšinou sú to viacdňové festivaly. Najbližšie to bude pravdepodobne EPT v Barcelone, v auguste.

Čo považuješ za svoj najväčší úspech?

Za naj úspech považujem, že sa dokážem pokrom pár rokov slušne živiť. Čo sa týka jednorázových výhier, tak už sa mi viackrát podarilo vyhrať 10 – 25 000 dolárov, avšak na svoju životnú „trefu“ stále čakám.

Ako je to s „blafovaním“ v pokri?

Samozrejme sa týmto zaoberám. Existuje dokonca aj knižka od istého bývalého agenta FBI, ktorý rieši reč tela a dosť mi pomohla. Najviac však pomáhajú skúsenosti. Niekedy nie je problém „prečítať“ hlavne amatérskych hráčov.

Stretávaš sa v hre aj s nežnejším pohlavím? Aké sú súperky?

Áno, samozrejme, niektoré ženy sú dokonca veľmi úspešné a dokážu vyhrávať veľké turnaje. Ako napríklad pôvabná Angličanka Liv Boeree, ktorá vyhrala v roku 2010 EPT Main Event San Remo za 1 250 000 euro. Stretol som sa s ňou za jedným stolom na Bahamách.

Opíš svoj bežný pracovný deň…

Väčšinou hrám turnaje na internete, čiže online. Môj deň sa ničím nelíši od iných profesií, akurát častokrát začínam až večer a hrám približne tých osem – desať hodín, cca 5× týždenne.

Pokroví hráči majú rôzne rebríčky. Nachádzaš sa v nejakom?

Samozrejme, existujú rôzne rebríčky. Tie však príliš neriešim. Dôležité je pre mňa, že na konci roka mám na účte viac peňazí ako na začiatku. :) Snáď to nevyznie neskromne, ale na Slovensku patrím medzi užšiu špičku, či už v hre live alebo online.

Aký je tvoj sen?

Snom asi každého pokrového hráča je vyhrať Main Event WSOP v Las Vegas, čo sú v podstate majstrovstvá sveta v pokri. Buy in (vstup) je 10 000 dolárov a prvá cena je približne 7 miliónov dolárov. Pole hráčov je pomerne slabé, avšak obrovské. Tento turnaj hrá okolo 7000 hráčov, takže pre väčšinu z nich vyhrať tento turnaj ostane len snom.

Môže vás zaujímať:

Aký je život pouličného hudobníka na Malorke? Brezňan Ľuboš viac odhalil v ROZHOVORE

Festival, aký sme v Polomke ešte nezažili: Vo veľkom sa bude variť vychýrená dobrota!

Pavel Chalupka v akcii na pokrovom turnaji
1
Galéria
Profesionál z Horehrnonia: Hranie pokru je profesia ako každá iná
4
Galéria
Zdroj: Pavel Chalupka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM