Kristína Kožiaková Rôzne

SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Brezne: Čomu čelia vodiči pred obchodným centrom?

Aj vy poznáte križovatku, ktorá je tŕňom v oku mnohých Brezňanov? Dvojsmerná cesta Hradby je nástrahou pre vodičov. Má sa zlá situácia zmeniť?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Brezne: Čomu čelia vodiči pred obchodným centrom?
Zdroj: Dnes24.sk

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest či križovatky, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať… Dôvody môžu byť rôzne. A platí to i pre Brezno.

Priamo v meste, oproti obchodnému centru, nájdeme križovatku, ktorú nejeden Brezňan určí za problémovú. „Dvojsmerná cesta Hradby, na ktorú odbočíte z hlavnej cesty je tak úzka, že pokiaľ vychádza odtiaľ auto, musíte prejsť po chodníku. Minule sa mi stalo, že na tom chodníku zrovna stálo zásobovacie auto a poviem vám, bol som vo veľmi zložitej situácii,“ prezradil nám Milan.

Podľa informácií z radnice, Brezno aktuálne obstaráva generel dopravy (projekt dopravy), ktorý ma za účel vyhodnotiť stav dopravy v meste a navrhnúť riešenia na jeho optimalizovanie.

„Križovatka ČSA – Hradby sa nám niekoľkokrát už objavila medzi podnetmi od obyvateľov ako aj cez citymonitor, preto bude zahrnutá do požiadaviek na vyhodnotenie v rámci generelu dopravy. Tento rok sa projektovo pripravuje parkovisko tzv. Tankodróm na ulici Hradby, budúci rok prejdeme k realizácii. Ja osobne sa domnievam, že ulicu Hradby budeme musieť rozšíriť, pretože v súčasnosti je komunikácia úzka a jej parametre nepostačujú z pohľadu jej vyťaženosti,“ konkretizoval nám problém prednosta mestského úradu Martin Juhaniak.

Môže vás zaujímať:

SERIÁL: Najbizarnejšie križovatky v Brezne: Čím trápi vodičov výjazd z Mazorníkova?

Čerstvé INFO o tankodrome v Brezne. Kedy by sme sa mohli dočkať nového parkoviska?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM